Publicat 26/04/2021 16:59CET

Andorra incrementa un 43,55% els ajuts a l'habitatge de lloguer i atorga 2,88 milions

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut d'Andorra, Víctor Filloy, i el director del departament d'Afers Socials, Joan Carles Villaverde.
SFG

El 31% dels beneficiaris de l'ajut al lloguer són famílies monoparentals

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 26 abr. (EUROPA PRESS) -

El ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut d'Andorra ha atorgat 2,88 milions d'euros en ajuts a l'habitatge de lloguer, la qual cosa suposa un 43,55% més que en la convocatòria anterior, quan es van atorgar 2 milions.

Així ho recull un comunicat de premsa del Govern en el balanç de la convocatòria d'ajuts a l'habitatge de lloguer corresponent al 2020, que subvenciona les mensualitats d'aquest 2021.

Com a novetat de la convocatòria destaca que "no era un motiu desfavorable superar la renda màxima de lloguer que estableix la convocatòria quan és l'únic requisit que no es compleix".

Així mateix, també s'ha incrementat un 5% l'import màxim de la renda mensual del lloguer en els barems per accedir a l'ajut, segons el preu del lloguer i els convivents, la qual cosa "amplia l'abast del programa a més ciutadans".

INCREMENT DEL 22,28% DE LES SOL·LICITUDS

Les sol·licituds d'ajut s'han incrementat un 22,28% respecte a la convocatòria anterior i s'ha rebut un total de 1.778 formularis, dels quals se n'han resolt favorablement 1.395%, un 30,13% més que per als ajuts del 2020.

L'import mitjà que s'ha atorgat se situa en els 2.069,10 euros, la qual cosa és un 10,31% superior a l'any anterior.

El 31% de les sol·licituds que s'han resolt favorablement corresponen a famílies monoparentals, el 20% a persones grans i el 7% a joves; el 39% viuen a la parròquia d'Andorra la Vella, el 19% a Escaldes-Engordany i el 13% a Encamp.

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha destacat que les persones que es troben en alguna situació que recull el programa "no estan en absolut descobertes", resumeix la nota de premsa.

ACCELERACIÓ DEL PAGAMENT DELS AJUTS

El Govern ha aprovat un decret pel qual es flexibilitza la gestió d'aquests ajuts; així, les persones que tenen la sol·licitud d'ajut a l'habitatge de lloguer aprovada, se'ls abonarà d'ofici els que van rebre corresponents als mesos de gener a juny.

Per pagar els rebuts corresponents a l'últim semestre, el beneficiari haurà de presentar la totalitat dels rebuts no reclamats juntament amb els corresponents al trimestre en curs.

D'altra banda, d'acord amb els convenis que han signat el Ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut i les companyies distribuïdores d'energia elèctrica, els beneficiaris de l'ajut a l'habitatge també poden obtenir la tarifa elèctrica bonificada.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés