Andorra entra a la zona única de pagaments en euros (SEPA)

Actualitzat 1/3/2019 17:17:52 CET
Centre d'Andorra
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 1 Mar. (EUROPA PRESS) -

La SEPA es va crear el 2008 i possibilita que particulars, empreses i organismes públics enviïn o rebin transferències en euros des d'un compte situat a qualsevol lloc de la zona, amb les mateixes condicions, facilitats i seguretat amb les quals es fan dins del mateix país.

Aquestes garanties "facilitaran l'accés a nous mercats", ha celebrat el Govern andorrà.

La SEPA està formada per 36 països, entre ells els 28 Estats membres de la Unió Europea, juntament amb Islàndia, Noruega, Liechtenstein, Suïssa, Mònaco, San Marino i, des d'aquest divendres, també Andorra i la Ciutat del Vaticà.

La inclusió d'Andorra i de la Ciutat del Vaticà és una "extensió natural" del projecte de la SEPA, manifesta el Govern, i una mostra de la voluntat d'harmonitzar els pagaments electrònics en una àrea més àmplia que la de la UE.

ADHESIÓ A PAYPAL

El Govern d'Andorra i les institucions bancàries feia mesos que treballaven per adherir-se a la SEPA i implementar els esquemes del Consell de pagaments europeu.

A l'octubre el Consell General --parlament-- va aprovar una modificació de la Llei dels serveis de pagament electrónic, per regular i millorar la seguretat de les operacions a través d'internet i reforçar la protecció de l'usuari contra fraus i abusos.

Paral·lelament la incorporació a la zona única de pagaments en euros obre la porta a introduir Andorra en les plataformes de pagament en línia, com PayPal.

En l'actualitat els usuaris andorrans no poden vincular un compte bancari del país en el seu compte de PayPal, per la qual cosa han d'operar amb comptes estrangers.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 3. 3

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tres camions xoquen a l'altura del desviament de l'AP-7 a Figueres (Girona)

 5. 5

  La Generalitat avisa que les pitjors hores del temporal es produiran entre dimarts i dimecres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista