Publicat 26/8/2019 17:10:53 +02:00CET

Andorra dota amb 300.000 euros el projecte de pressupost participatiu

El ministre Jordi Torres durant la presentació de la tercera edició dels pressupostos participatius que ha fet aquest matí
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern andorrà destinarà 300.000 euros per realitzar el projecte que decideixi la seva ciutadania, segons ha anunciat aquest dilluns en un comunicat.

Aquesta serà la tercera edició del projecte de pressupost participatiu, pel qual la ciutadania proposa els treballs que considera necessaris i després vota pel qual considera més interessant d'entre els proposats i que han estat aprovats tècnica i econòmicament per una comissió.

Les propostes es podran presentar fins al 23 de setembre a través de la pàgina web www.pressupostparticipatiu.ad, on entre el 3 i el 28 d'octubre es podran votar aquells que hagin estat validats i el que obtingui més vots es realitzarà.

En 2017 el projecte guanyador va ser la construcció d'una passarel·la elevada per a vianants per creuar la CG1 davant de l'Estadi Comunal Joan Samarra d'Andorra la Vella, i l'any passat es va escollir el sistema d'energia eòlica "Arbres de Vent", unes turbines en forma d'arbre.

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha celebrat, segons recollia el comunicat, que aquest és un projecte consolidat de participació ciutadana.

El ministre ha valorat que la iniciativa ha tingut una bona rebuda per part de la ciutadania, doncs els vots es van incrementar en més de 600 entre la primera i la segona edició.

Torres també ha avançat que durant aquesta legislatura el model podria estendre's a altres departaments del govern.