Publicat 02/03/2021 20:08CET

Andorra destina 750.000 euros a subvencionar la compra de vehicles elèctrics

Una estació de càrrega elèctrica de vehicles al centre d'Andorra la Vella.
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 2 mar� (EUROPA PRESS) -

El 'Pla Engega', programa andorrà de subvencions per a la renovació del parc automobilístic, compta amb una dotació de 750.000 euros per aquest 2021, diners que es dirigiran, principalment, a la subvenció de la compra de vehicles elèctrics i al desballestament dels automòbils vells.

El programa del 2020 va atorgar 103 ajudes per un import total de 499.736,65 euros, detalla en un comunicat de premsa el Govern d'Andorra; la convocatòria es va obrir al juny i es va tancar al novembre després d'esgotar la partida de 500.000 euros prevista.

Per això, aquest 2021 s'àmplia la dotació i s'incorporen alguns canvis, com que no es tancarà la convocatòria una vegada s'esgoti el pressupost, si no que les sol·licituds quedaran tot esperant l'inici d'una nova convocatòria i tindran prioritat.

El cost de la sol·licitud és de 49,31 euros, i per a l'ajuda al desballestament es requerirà que el vehicle estigui donat d'alta en el Registre de Vehicles a nom de la persona que sol·liciti l'ajuda per un termini mínim de sis mesos.

Una altra novetat és que el desballestament se subvenciona sense estar associat a la compra d'un vehicle nou amb un import de 500 euros per a turismes i de 750 per a camionetes i furgonetes.

També s'amplien els preus màxims per accedir a l'ajuda de la compra del vehicle elèctric; concretament, el valor màxim en cas d'adquirir una motocicleta elèctrica puja dels 4.500 euros fins als 7.000 en aquesta convocatòria.

Segons l'Executiu, la nova convocatòria del 'Pla Engega' "reafirma l'aposta per la mobilitat sostenible, la millora de l'eficiència energètica i la seguretat del parc automobilístic nacional".

En 2020 es van donar 76 ajudes a la compra d'un vehicle de mobilitat elèctrica: 37 turismes elèctrics, 20 híbrids enchufables de gasolina, 11 motocicletes elèctriques pures i 8 furgonetes elèctriques pures; també es van atorgar 27 ajudes al desballestament: 24 per a turismes i 3 per a motocicletes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés