Publicat 23/7/2019 16:16:36 +02:00CET

Andorra demana a Espanya i França col·laborar en la seguretat de la Cimera Iberoamericana 2020

Fwd: Teletip Visita De la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan.
EUROPA PRESS

Grynspan assegura que Andorra està "perfectament preparada" per organitzar la trobada

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 23 jul. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Maria Ubach, ha explicat que estan treballant amb el Govern espanyol perquè cooperi en qüestions de logística i sobretot de seguretat per a la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern que se celebrarà al novembre del 2020.

"Hi ha sobre la taula un memoràndum d'enteniment" amb Espanya i es farà el mateix amb França per garantir la seguretat dels màxims mandataris que visitaran el país, els ministres i les seves delegacions, ha explicat la ministra després de la reunió d'aquest dimarts amb la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan.

Grynspan, que ha mantingut una trobada amb Ubach i amb el cap de Govern andorrà, Xavier Espot, ha manifestat que veu Andorra "perfectament preparada" per organitzar-la.

A més, ha celebrat que el país hagi pres les "accions correctives necessàries" en matèria de logística i seguretat, en seguir les recomanacions que els ha fet la Secretaria General Iberoamericana.

Malgrat ser un estat petit, ha exposat, Andorra està acostumada a rebre molts turistes al llarg de l'any, per la qual cosa la capacitat hotelera i la disponibilitat de seus per organitzar els diferents esdeveniments "està solucionada".

Juntament amb les delegacions dels 22 països participants en la Cimera, també es desplaçaran a Andorra uns 350 empresaris per participar en la XIII Trobada Empresarial Iberoamericà.

En aquest sentit, Ubach ha garantit que hi ha "marge" suficient per allotjar i acollir tant les delegacions empresarials com les governamentals.

CALENDARI "INTENS"

D'aquí al novembre del 2020 el calendari d'esdeveniments és "intens", ha definit Grynspan, amb reunions de coordinació però també amb trobades oficials com la reunió de ministres de Cultura que tindrà lloc a Bogotà (Colòmbia) a l'octubre, la reunió de ministres d'Educació Superior que se celebrarà a Cuba al febrer, o la Trobada Cívica, a Espanya.

Després de la reunió amb Espot i Ubach, Grynspan, que ha visitat el país acompanyada pel secretari adjunt de la Secretaria General, Marcos Pinta, s'ha reunit amb el Patronat de la Fundació de la Cimera i amb la Confederació Empresarial Andorrana, organitzadora de la Trobada Empresarial.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 3. 3

  Girona preveu una ampliació d'UCI per atendre a pacients crícitcos

 4. 4

  Personalitats vinculades a Badalona (Barcelona) animaran a quedar-se a casa en xarxes socials

 5. 5

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades