Andorra constitueix la Comissió de coordinació i desenvolupament de l'estratègia nacional de la biodiversitat

Publicat 27/8/2019 19:08:57CET
Sílvia Calvó I Marc Rossell Presidint La Primera Reunió De la Comissió De Coordinació I Desenvolupament De l'Estratègia Nacional De la Biodiversitat D'Andorra
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 27 ago. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de coordinació i desenvolupament de l'estratègia nacional de la biodiversitat d'Andorra (CENBA) ha quedat constituïda el matí d'aquest dimarts, ha informat en un comunicat el Govern andorrà.

Aquesta primera reunió --celebrada d'acord amb els terminis previstos per la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge-- ha servit per presentar i constituir formalment la Comissió i fer la proposta de funcionament intern, que s'aprovarà en la propera reunió.

Aquest òrgan té caràcter consultiu i de coordinació de les actuacions del Govern i dels Comuns --els ajuntaments-- sobre conservació de la biodiversitat i de participació de la societat civil.

Entre les seves funcions, destaca la de participar en l'elaboració de l'Estratègia nacional de la biodiversitat d'Andorra, fer el seguiment, l'avaluació i les revisions.

A més, haurà de proposar actuacions i emetre informes referents a la normativa relacionada amb la conservació de la biodiversitat, i també analitzar les iniciatives internacionals de protecció del medi ambient.

La CENBA compta amb l'assistència, per part del Govern, de la ministra de Medi ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i del secretari d'estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell.

També formen part de la comissió els representants dels Comuns i del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA), juntament amb membres de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, de les estacions d'esquí i de la Federació Motociclista d'Andorra, a més dels representants d'associacions de protecció de la natura.