Publicat 3/12/2019 16:25:49 +01:00CET

Andorra es compromet a "intensificar les polítiques de sostenibilitat mediambiental"

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, saluda el president espanyol Pedro Sánchez, en la COP25
SFG (GOBIERNO DE ANDORRA)

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 3 des. (EUROPA PRESS) -

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, ha expressat el compromís d'Andorra a "intensificar les polítiques de sostenibilitat mediambiental per reduir i aconseguir el nivell zero d'emissions de gasos d'efecte hivernacle".

Espot ha destacat davant els 50 mandataris reunits en la taula rodona d'alt nivell celebrada aquest dilluns a Madrid que "a Andorra hi ha consens transversal de totes les forces polítiques en favor de la lluita contra el canvi climàtic", segons ha informat aquest dilluns en un comunicat l'executiu andorrà.

Ha dit que l'aprovació per unanimitat de la llei de transició energètica i lluita contra el canvi climàtic l'any passat és un exemple que "reflecteix els compromisos i la contribució nacional a la qual Andorra es va comprometre en l'Acord de París".

El cap de Govern ha explicat que actualment les polítiques de sostenibilitat que s'apliquen s'enfoquen en l'àmbit de la mobilitat i de la calefacció, "els punts identificats com a principals fonts d'emissions al territori".

En aquest sentit, ha destacat que s'impulsa la mobilitat elèctrica, amb polítiques d'ajudes directes a la compra de vehicles elèctrics; i que el Govern té la "voluntat de reforçar el model de transport públic".

Espot ha exposat també que per llei les obres de nova construcció "han de complir els estàndards d'eficiència energètica perquè el consum sigui gairebé nul" i que s'estan desenvolupant projectes de sistemes de subministrament d'aigua calenta i calefacció més eficients, així com desenvolupant una nova regulació energètica incentivant l'ús d'energies renovables.

"Es preveu reduir la nostra dependència energètica, augmentant la producció nacional fins a cobrir el 33% el 2030, data en què el 75% de la producció nacional d'energia ha de provenir de fonts renovables", ha afegit el cap de Govern.

Finalment, Espot s'ha referit a "la necessitat d'alinear, tan globalment com en l'àmbit local, tots els esforços al voltant del repte de la sostenibilitat" i ha afirmat que els fòrums multilaterals han de donar una resposta efectiva als reptes actuals.

Una delegació andorrana liderada per la ministra de Medi ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, viatjarà la setmana entrant a Madrid per participar en la Conferència de les Parts i els diferents esdeveniments programats.

el més llegit

 1. 1

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 2. 2

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 3. 3

  Dimiteix el Govern del Líban després de les explosions al port de Beirut

 4. 4

  Unes 50 persones es concentren a Salou (Tarragona) per recordar la mort d'un manter el 2015

 5. 5

  Confisquen 390.000 euros en roba i complements falsificats a La Jonquera (Girona)