Publicat 24/03/2021 18:23CET

Andbank va tancar el 2020 amb un benefici de 29,5 milions d'euros, un 5% més

Archivo - Arxiu - La seu central d'Andbank, a Escaldes-Engordany, amb el logo commemoratiu del 90è aniversari de l'entitat.
ANDBANK - Archivo

Els actius sota gestió van pujar un 11,4% fins als 26.567 milions

ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 24 mar� (EUROPA PRESS) -

Andbank va tancar l'exercici 2020 amb un benefici de 29,5 milions d'euros, un 5% més que l'any anterior, ha informat l'entitat bancària andorrana en un comunicat aquest dimecres.

L'evolució positiva del negoci a les places on és present, l'obertura de noves oficines i la signatura d'operacions corporatives ha fet que el banc incrementi el volum d'actius sota gestió un 11,4%, fins als 26.567 milions.

Aquesta xifra inclou l'adquisició de Bank Degroof Petercam Spain i representa un creixement del volum de negoci del grup d'un 12,1%, que arriba així als 28.587 milions d'euros.

L'entitat ha destacat que aquests resultats donen continuïtat al seu creixement des de fa 10 anys i "situen Andbank com una de les principals referències en banca privada al Principat i la primera del país per volum de negoci".

SOLVÈNCIA I LIQUIDITAT

Els principals indicadors de rendibilitat del Grup Andbank "confirmen la robustesa del seu model de negoci", amb un ROE del 5,64% i un ROTE (rendibilitat sobre el patrimoni tangible) d'un 13,70%.

El 2020, la gestió que va fer l'entitat li va permetre arribar als 538 milions de recursos propis i situar les ràtios de solvència i liquiditat per sobre dels paràmetres que exigeixen els acords de Basilea III i per sobre de la mitjana europea.

Concretament, la ràtio de solvència TIER1 es va situar en un 17,18% consolidat i un 27,91% a Andorra; la ràtio de liquiditat LCR es va situar en un 190,26%; i la ràtio de morositat es va establir en el 3,10%.

PRESÈNCIA INTERNACIONAL

Pel Grup Andbank, "una de les claus de l'èxit del creixement" ha estat apostar per créixer en l'àmbit internacional --estratègia que va començar el 2008 i ha fet que el grup es trobi a 12 països--, i l'àrea internacional va representar el 84% del total d'actius gestionats.

Pel banc, la diversificació a nivell mundial és un dels eixos de creixement i raó per la qual Fitch va confirmar la qualificació creditícia a llarg termini BBB, a més de la "diversificació de fonts d'ingressos, més gran que la dels seus competidors nacionals", va destacar l'agència, segons destaca Andbank.

DIGITALITZACIÓ EN CONTEXT DE PANDÈMIA

El compte de resultats del Grup absorbeix més de 31 milions d'euros d'impacte en tecnologia, destaca Andbank, que afirma que continua amb la seva aposta per la digitalització per fer més eficients els processos i oferir un servei més àgil als clients.

"Gràcies a la la seva plataforma, l'entitat ha pogut continuar operant amb normalitat a tots els països on és present", afirma el grup, en el context de confinament a causa de la pandèmia del coronavirus.

El 2020, Andbank va presentar una altra versió operativa de la seva plataforma de banca digital (e-andbank i l'aplicació Andbank Wealth) en quatre idiomes.

També MyInvestor, el neobanc d'Andbank España, ha arribat als 1.000 milions d'euros de xifra de negoci "i ha consolidat el lideratge com la 'fintech' espanyola més gran per volum i la 13a d'Europa".

COMPROMÍS SOCIAL

La responsabilitat social corporativa d'Andbank té l'objectiu estratègic de lluitar contra el càncer: com a soci fundador de Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center de Barcelona, ha donat suport a la Fundació FERO i la CRIS contra el Cáncer a través del fons Global Sustainable Impact.

A més, es van promoure iniciatives amb organitzacions per donar suport a la recerca per curar el càncer, com també iniciatives solidàries organitzades amb motiu de la crisi del coronavirus.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés