Publicat 11/11/2020 20:42CET

Andbank Espanya llança el fons Atalaya, que invertirà en hotels de costa

Seu d'Andbank Espanya a Madrid
ANDBANK

Eduardo Martín (Andbank Espanya) confia en la recuperació d'aquest sector

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 11 nov. (EUROPA PRESS) -

Andbank Espanya ha iniciat la comercialització en exclusiva del fons de capital de risc Atalaya, segons ha informat el grup bancari i financer andorrà a través d'un comunicat.

El fons està estructurat i gestionat per Navis Capital i Desenvolupament, i té previst invertir en hotels vacacionals situats a les principals zones de la costa espanyola.

Amb una grandària objectiva d'entre 150 i 200 milions d'euros, "apalancament inclòs", Atalaya preveu la compra de sis a deu hotels de 4 estrelles mitjans, amb unes 150 o 200 habitacions de mitjana.

Els hotels estan situats fonamentalment a Balears, Canàries i Costa del Sol, i, "amb l'objectiu de proporcionar més protecció a la inversió", el vehicle adquirirà tant el negoci com els immobles.

THB HOTELS

THB Hotels, grup de propietat 100% familiar especialitzat en la gestió d'hotels de costa des de fa 30 anys, serà l'operador preferent dels actius adquirits.

La previsió de durada del fons és de sis anys i la TIR objectiva està propera al 15%, especifica Andbank en el comunicat.

El director de producte d'Andbank Espanya, Eduardo Martín, ha constatat que la crisi originada pel coronavirus ha impactat de manera molt significativa en el sector hoteler espanyol: "Les nostres anàlisis mostren que és una situació conjuntural i que, quan s'iniciï la recuperació de la indústria, començarà pels hotels de vacances de costa".

Stephan Koen, soci de la gestora Navis Capital Desenvolupo, ha considerat que la inversió a Atalaya és una oportunitat per a l'inversor per obtenir "una tornada atractiva sobre una inversió en el sector hoteler i amb un subjacent immobiliari que ofereix una protecció addicional a l'inversor".

El fons de capital de risc Talaia, registrat en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), està dirigit a grans patrimonis i clients de banca privada, i requereix un tiquet mínim d'inversió de 250.000 euros.

600 MILIONS EN INVERSIONS ALTERNATIVES

Andbank Espanya ha destacat la seva voluntat de plantejar als seus clients oportunitats d'inversió "en projectes d'economia real, que permeten diversificar les carteres i obtenir rendibilitats de manera descorrelacionada amb els mercats".

L'entitat va tancar 2019 amb més de 600 milions d'euros de clients invertits "en aquest tipus de productes, entre els quals es troben fons que inverteixen en negocis patrimonials --infraestructures, immobiliari o energies renovables-- o en altres oportunitats del mercat ---fons de Venture capital, 'private equity' o operacions del mercat en les quals l'entitat veu valor".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés