Publicat 23/11/2020 19:34CET

Andbank Espanya comercialitza el fons Everwood V, que invertirà en plantes fotovoltaiques

Economia.- Andbank Espanya llança el fons Talaia, que invertirà en hotels de costa
ANDBANK

El vehicle tindrà una durada de 7 anys i una TIR objectiva neta del 12% anual

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 23 nov. (EUROPA PRESS) -

Andbank Espanya ha iniciat la comercialització del fons Everwood V d'Everwood Capital, que invertirà en la construcció de projectes fotovoltaics sense subsidi en el sud d'Europa --Espanya, Portugal i Itàlia--, segons ha informat en un comunicat el grup bancari andorrà.

"Després de l'èxit aconseguit amb els fons anteriors de la gestora, que van obtenir rendibilitats anualizadas netes per als inversors d'entre un 17,8% i un 33,1%, Andbank Espanya donarà l'oportunitat d'invertir en el vehicle de manera preferent als seus clients de banca privada", ha explicat el grup.

El fons Everwood V "tindrà el focus en projectes al mercat, sense risc regulador i sense subvencions", i se centrarà a invertir en la construcció d'un porfoli diversificat de plantes fotovoltaiques.

La durada prevista del vehicle és de set anys amb una TIR objectiva neta per a l'inversor del 12% anual.

Una vegada realitzada la inversió, l'equip gestor d'Everwood Capital s'encarregarà de la gestió activa de la tota la cadena de valor de cadascun dels projectes: desenvolupament, construcció, finançament, cobertura de preus de mercat mitjançant PPAs, optimització d'ingressos, opex, impostos, i altres fases.

La firma preveu vendre el porfolio d'actius una vegada estiguin en operació en el 2026, "essent els compradors naturals les companyies industrials (elèctriques i companyies de petroli i gas) o les grans entitats financeres (fons, asseguradores, fons de pensions)", detalla Andbank.

El director de producte d'Andbank Espanya, Eduardo Martín, ho ha considerat una gran oportunitat d'inversió: "Compta amb el suport institucional de l'Estat espanyol, la Unió Europea (Tractat de París) i ara també dels Estats Units, i és el gran beneficiat en el procés global d'electrificació econòmica i de transició energètica".

"Probablement un dels sectors amb més visibilitat en l'entorn actual d'incertesa", ha conclòs Martín.

EVERWOOD CAPITAL

Per part d'Everwood Capital, el soci fundador Alfredo Fernández Agras ha dit que llancen aquesta iniciativa "després d'haver aconseguit l'objectiu inversor del Fons IV amb 300 milions d'euros i c.1.000 MW compromesos en projectes fotovoltaics de nova construcció i amb un pipeline de projectes atractius".

"Comencem la comercialització del nostre Fons V, que pretén oferir a l'inversor un accés directe a actius renovables en un moment òptim i de gran visibilitat de la indústria renovable a futur", ha assegurat.

José Antonio Urquizu, també soci fundador d'Everwood Capital, ha manifestat que el "Fons V ofereix a l'inversor accés a oportunitats d'economia real de tornada atractiva, amb un risc delimitat i de la mà d'un equip gestor provat amb un track-record destacat en els seus fons anteriors".

Everwood Capital complementarà el 'fundraising' amb inversors institucionals rellevants, nacionals i internacionals.

APOSTA PER LES INVERSIONS ALTERNATIVES

Andbank Espanya "és pionera a plantejar als seus clients oportunitats d'inversió en projectes d'economia real que permeten diversificar les carteres i obtenir rendibilitats de manera descorrelacionada amb els mercats", apunta el grup bancari.

L'entitat va tancar el 2019 amb més de 600 milions d'euros de clients invertits en aquest tipus de productes, entre els quals es troben fons que inverteixen en negocis patrimonials --infraestructures, immobiliari o energies renovables-- i en altres oportunitats de mercat --fons de Venture capital, private equity o operacions de mercat en les quals l'entitat veu valor--.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés