Publicat 10/6/2019 14:05:58 +02:00CET

Andbank dona més de 38.800 euros a la fundació Fero d'investigació oncològica

Andbank dóna més de 38.800 euros a la fundació Fero d'investigació oncològica
ANDBANK - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 10 juny (EUROPA PRESS) -

Andbank ha donat a la fundació Fero d'investigació oncològica els dividends de 2018 d'un dels seus fons, el valor dels quals ascendeix a 38.871,93 euros, ha informat l'entitat bancària en un comunicat aquest dilluns.

Des que ambdues entitats van començar a col·laborar, el 2014, Andbank ha donat més de mig milió d'euros a Fero i ha patrocinat diversos esdeveniments benèfics i campanyes solidàries organitzades per la fundació.

La responsable de màrqueting del grup Andbank, Núria Rocamora, ha reiterat el compromís de l'entitat amb la investigació contra aquesta malaltia: "Estem convençuts de la importància d'invertir en investigació traslacional i ho fem de la mà de la fundació Fero, que col·labora amb investigadors i centres capdavanters".

14 MILIONS

El director científic de Fero, Ruben Ventura, ha explicat que tots els donatius que reben, tant d'empreses privades com de particulars, es destinen als projectes que preveuen que tindran "un major impacte en la societat".

Els donatius arriben a aquests projectes mitjançant les beques a la investigació que la fundació lliura cada any en un sopar benèfic que també patrocina el grup Andbank.

En la primera edició de les beques, el 2009, es va finançar una investigació contra la família de tumors del sarcoma Edwing, liderada pel doctor Jaume Mora, cap d'oncologia pediàtrica de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

Dels 14 milions que Fero ha invertit en investigació des del seu naixement, 1,3 han estat dedicats a beques per més de 50 projectes que s'han desenvolupat, entre uns altres, al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia de Barcelona i el Centre Nacional d'Oncologia de Madrid.

FONS SOCIAL

El fons d'Andbank els beneficis del qual han estat donats a Fero és Andbank Microfinance Fund, que té, segons l'entitat, un doble objectiu filantròpic.

D'una banda, inverteix en actius socialment responsables --com microcrèdits per a emprenedors en països en desenvolupament-- i per un altre, destina el 80% dels seus beneficis a projectes d'ONG seleccionades.

El grup Andbank està present en 11 països, gestiona més de 22.000 milions d'euros en actius i col·labora amb organitzacions com Cris Càncer i l'Hospital de Sant Joan de Déu.