ANC i Òmnium criden una mobilització "massiva" el dissabte sota el lema 'Lliberteu'

Publicat 25/10/2019 15:51:43CET
Representants de les entitats adherides a la manifestació del dissabte 25 d'octubre contra la sentència de el 1-O
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han apel·lat a acudir de forma "massiva" a la manifestació del dissabte que, sota el lema 'Llibertat', vol mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes.

Així ho han manifestat en declaracions als mitjans després de fer-se una fotografia amb les més de 115 entitats que s'han adherit a la marxa, que començarà a les 17.00 hores del dissabte al carrer Marina.

Per Paluzie, ha de ser una manifestació "el més plural, inclusiva i massiva possible" de tots els que comparteixin el seu lema, 'Llibertat'.

"Aquest lema és tan inclusiu i significatiu que fins demà hi ha temps perquè venja tothom que ho comparteixi", ha afirmat en preguntar-se-li si troba a faltar alguna entitat.

Segons Mauri, a la manifestació han d'acudir tots els que considerin que la sentència del procés és injusta, que ha d'acabar la "repressió" i que cal defensar drets i llibertats.

COMUNS

Per això, ha cridat al fet que els ciutadans surtin de manera pacífica a demostrar "un rebuig unànime" a la sentència, i ha opinat que el lema 'Llibertat' pot unir moltes persones, entitats i partits en preguntar-se-li si els comuns han de sumar-se a la mobilització.

"Aquest lema uneix a tots els que creguin que la llibertat és el que ens uneix: llibertat per als presos polítics, una societat que ha de ser lliure i el desig de llibertat per al país. Això implica tot l'espai independentista, sobiranista i més enllà", ha argumentat.

Tot i que no tenen constància que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assisteixi a la manifestació, Mauri ha assegurat que els agradaria que participés així com "moltes altres persones" i té en compte que volen que sigui un acte inclusiu.

Sobre que CCOO no s'hagi adherit finalment a la marxa, Mauri ha explicat que malgrat que no la secundin sí donen llibertat als seus afiliats per assistir.