Publicat 16/06/2021 18:57

Ana Botín (Santander) demana una política fiscal competitiva amb Europa per crear empreses més grans

La presidenta del Banc Santander, Ana Botín, en la Reunió del Cercle d'Economia.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

"Siguem conscients que cal fer reformes. Hem de canviar el sistema fiscal"

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

La presidenta executiva de Banc Santander, Ana Botín, ha subratllat aquest dimecres que cal comptar amb una política fiscal competitiva amb Europa, i que el continent la tingui al nivell dels Estats Units per poder crear empreses més grans.

La directiva ha participat a Barcelona en una taula rodona de la XXXVI Reunió Anual del Cercle d'Economia, amb el president d'Inditex, Pablo Isla, i el president de Telefónica José María Álvarez-Pallete, presentada pel vicepresident del Cercle d'Economia, Marc Puig.

Segons Botín, perqu Catalunya i tot Espanya puguin competir amb la resta d'Europa, i Europa amb la resta del món, i si es vol tenir més empreses unicorns, a més de mitjanes i grans, cal ser competitius "en qüestions fiscals, de crregues socials i d'atracció de talent".

"És molt important que siguem conscients que cal fer reformes. Hem de canviar el sistema fiscal", ha assenyalat, i ha afegit que est encantada que apugin els impostos a les empreses sempre que paguin tot el que han de pagar.

PANDMIA I FONS

Sobre els fons europeus, Botín veu molt important que cada euro que s'inverteixi tingui un efecte multiplicador, i ha advertit que cal un pla molt ambiciós: "Hauríem de treballar en conjunt amb el milió de pimes, micropimes i autnoms que necessiten aquest suport per ser digitals".

Ha sostingut que des de la irrupció de la pandmia s'ha produt una "acceleració exponencial" del que ja es veia, com la digitalització, perqu en alguns dels pasos on opera Banc Santander, com l'Argentina i el Regne Unit, el 80% de les vendes de tots els productes financers van ser per via digital.

Sobre la recuperació, ha afirmat que al món hi ha i hi haur ritmes molt diferents, perqu, mentre a Amrica hi ha un risc d'inflació més estructural, a Europa és més temporal, i ha sostingut que és un factor a tenir en compte: "Tota la cadena de subministrament va amb moltíssim retard".

GRANS CANVIS

Ha destacat que a Espanya ja hi havia la infraestructura digital per afrontar el confinament i el teletreball, i ha considerat molt important la percepció que el món ha canviat.

"Hem de ser conscients, com a empreses i com a societat, que tot aix requerir canvis en l'mbit de com operem, quin és el model de negoci, caldr reinventar-se un cop més, i el més important és qu passa d'aquí als prxims cinc anys", ha afegit.

Ha sostingut que com a societat es va aprendre dels errors que es van cometre i ha dit que la regulació s'ha de fer més gil, més mirant cap endavant: "Fa deu anys que implantem a Europa la normativa reguladora" de la crisi anterior.

També ha assenyalat que ara els que cal regular no són els bancs, sinó les grans plataformes tecnolgiques, que "són monopolis en molts casos", i considera que la crisi derivada de la pandmia és molt diferent de l'anterior.

TELETREBALL I CONCILIACIÓ

Quant al teletreball, Botín ha respost que ampliaran la flexibilitat horria, per ha defensat que cal "estar junts per crear" perqu opina que, per tal que hi hagi dinmiques d'innovació en el banc, cal que la gent estigui unida.

SER DIRECTIVES: "ÉS CLAR QUE ENS AGRADA"

Així, ha lamentat que hi ha un 'impost a la maternitat' i ha qualificat de ximpleria l'afirmació que a les dones no els agrada ser directives: "És clar que ens agrada. Est estudiat que l'home i la dona progressem igual fins que tenim famílies. Hi ha una divergncia molt evident".

La Reunió del Cercle d'Economia (RCE) se celebra fins aquest divendres a Barcelona i est patrocinada per CaixaBank, el Consorci de Zona Franca de Barcelona (CZFB) i KPMG, amb la collaboració de l'Ajuntament de Barcelona.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés