Actualitzat 27/07/2014 16:35

Pedro Sánchez: "Avui és un pèssim dia per als que volen un PSOE feble perquè sortim més forts i units"

Pedro Sánchez comienza una nueva etapa socialista
EUROPAPRESS

Vol eradicar "paraules que indignen a tots" i cita violència de gènere i independentisme

MADRID, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha proclamat que la jornada d'aquest diumenge, en què es clausura el conclave que l'ha elegit nou líder dels socialistes, és "un pèssim dia per als que volen un PSOE feble", perquè d'aquest congrés surten "més forts i més units".

Així ho ha afirmat Sánchez durant el seu discurs de clausura del congrés federal que ha ratificat l'elecció que van fer els militants el passat 13 de juliol i ha aprovat l'executiva presentada pel madrileny. El nou secretari general ha parlat durant una hora, sense fer ús de papers, i davant dels quatre líders que ha tingut el PSOE en democràcia, i ha estat acomiadat amb una ovació de tots els presents.

"Avui, companys i companyes, és un mal dia per a la dreta espanyola, és un mal dia per als que volen imposar-nos la seva moral i erosionar l'Estat del benestar: És un mal dia per als que aprofiten la crisi per convertir en realitat els seus somnis més inconfessables, per als dels sobres plens i les consciències buides. És un mal dia per als tramposos que s'emboliquen en la bandera d'Espanya i s'enduen els seus diners als paradisos fiscals. És un mal dia per als que únicament tenen un projecte, atacar els socialistes, per als que necessiten dir que tots som iguals per sentir-se diferents", ha recalcat.

Sánchez s'ha mostrat convençut que els socialistes protagonitzaran una "remuntada" en els pròxims mesos i anys i ha recordat a tots els seus companys que són "els successors del partit més important d'Espanya", que ha aconseguit els "majors avenços" per al país. "Aquí estem, en peu, en marxa, per canviar Espanya una vegada més, ho hem fet dues vegades i ho tornarem a fer una tercera", ha recalcat.

Per començar, ha garantit "clara i planerament" a tots els alcaldes i regidors socialistes que tindran "tot" el seu suport i el de la seva executiva per guanyar les eleccions municipals de 2015, la primera cita electoral amb el PP.

I, per a això, ha animat al PSOE a sortir a trobar tots els votants que van deixar de recolzar-los com a "mesura d'advertència" en les últimes eleccions, una decisió que no creu "un comiat", sinó una "toc d'atenció", i s'ha mostrat "convençut" que "tornaran aviat".

A TROBAR INDIGNATS "SENSE POPULISMES NI DEMAGÒGIES"

També ha assegurat que sortiran a trobar els abstencionistes que estan "fastiguejats de la política"; dels "indignats" i del món de la cultura i el pensament progressista que "últimament" els "mira de reüll", i fins i tot dels que van votar el PP "i se saben enganyats". "El que farem és anar a trobar tots els espanyols que volen canviar les coses", ha explicat, subratllant que el PSOE ho farà amb una política de progrés "sense populismes ni demagògies".

Perquè, segons ha assenyalat en un missatge clar a Podemos, els socialistes saben que defensar els qui pateixen "exigeix no jugar" amb les expectatives dels ciutadans. Perquè, per exemple, si no es paga el deute, com defensa el partit de Pablo Iglesias, "qui ho acaba pagant" no és l'alt directiu d'una corporació, sinó el treballador que cobra 600 euros. "Som el partit que aspira a governar i a nosaltres les promeses sabem que no ens surten gratis", ha dit.

I és que, segons la seva opinió, per "recuperar" la confiança de tota aquesta gent a la qual pretén arribar només cal aplicar "una fórmula ben senzilla": "Complir el que prometem, ni més ni menys", ha recalcat.

Com a exemple, ha parlat de la decisió "polèmica" que va prendre quan va demanar als eurodiputats que no votessin al candidat conservador Jean-Claude Juncker per a la presidència de la Comissió Europea, que alguns han qualificat d'"error" i ha recalcat que "no ha estat un error, ha estat coherència", unes paraules que han rebut l'aprovació de l'auditori.

Sánchez ha denunciat que Espanya és avui "un país fastiguejat, indignat i ferit" i ha garantit que es dedicarà a "aixoplugar i protegir" els qui pateixen i es centrarà en la "defensa de la classe mitja i treballadora", que està "enfonsada per les polítiques econòmiques de Rajoy". Per a això, vol liderar un "canvi de a baix a dalt" que comenci pel partit i arribi també a Espanya.

Així, i tot i que ha assegurat que és "plenament conscient de l'herència socialista" que rep i ha afirmat que reivindicarà "tots i cadascun dels dies" dels Governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero, ha recalcat que li "mou més la passió pel futur que el passat" i ha precisat que per això cal "afrontar la tasca de modernitzar l'esquerra i una Espanya en cruïlla".

I per respondre a aquest "desafiament", ha advocat per posar-se "mans a l'obra" i qüestionar "tot el que no funciona", ja que considera que "serà l'única manera de preservar el que funciona", cosa que exigeix "polítics innovadors, valents i audaços, que donin la cara i parlin clar i no a través de pantalles de plasma".

"CONVERTIR LA INDIGNACIÓ EN ACCIÓ"

Així, s'ha proposat treballar per "eradicar" algunes "paraules que indignen a tots" i entre les quals ha citat "la crisi, la pobresa, les desigualtats, el treball precari, l'atur, la decadència institucional, la violència de gènere i l'independentisme". "Us proposo canviar la indignació per la confiança que vivim en un gran país, que tots fem gran Espanya", ha dit, convençut que el PSOE és el partit que "converteix la indignació en acció".

I per a això, ha explicat que vol posar en marxa una "transició econòmica" que, segons la seva opinió necessita Espanya, perquè en aquest país "no falten recursos", sinó "coherència i tenacitat" i "un govern que ho dugui a terme".

Perquè els reptes, ha dit, com la baixa productivitat i la temporalitat laboral, són "els mateixos" que tenia el país abans de la crisi econòmica, tot i que les desigualtats han augmentat. I a elles s'ha afegit un problema que Sánchez s'ha proposat tallar: l'"exili econòmic" de molts joves amb els quals vol comptar per a aquesta nova Espanya que vol liderar.

A més, ha recalcat que defensarà que els espanyols no paguin amb les seves butxaques la mala venda de bancs rescatats, quan es diu que "no hi ha diners per reduir les llistes d'espera als hospitals". "Aquests que malgasten ara 11.500 milions són els mateixos que van dir que els rescats dels bancs no costarien ni un cèntim d'euro a les butxaques dels ciutadans", ha recalcat, referint-se a la venda de CaixaBank.

Sánchez s'ha compromès també davant dels seus companys que, si arriba al Govern, la primera llei que derogarà serà la reforma laboral i la segona, la de l'avortament que pretén aprovar el Govern de Mariano Rajoy amb el seu "corró". A més, ha assegurat que denunciarà els Acords de la Santa Seu, una proposta que ha rebut els aplaudiments del plenari, que el líder ha dit "esperar".

En aquesta part, ha deixat clar que els socialistes no són "anticlericals", tot i que "hi ha qui pensa que sí". Ha insistit que respecten totes les creences però defensen un partit laic i un país "lliure de tuteles i sense institucions que pretenguin suplantar la lliure voluntat dels ciutadans".

També ha deixat clar el seu compromís amb els socialistes a l'exterior i amb els immigrants a Espanya, que ha anunciat que estaran representats a les llistes electorals dels comicis municipals i autonòmics, perquè, segons ha dit, les seves candidatures han de "representar Espanya".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés