Publicat 12/02/2014 14:15

Mas demana no confondre l'opinió individual d'empresaris amb corporacions senceres

Pleno del Parlament
EUROPA PRESS

Considera igual de "legítima" l'opinió de defensors i detractors de la independència

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dimecres no confondre l'opinió individual de persones i empresaris sobre el procés sobiranista català amb la de corporacions senceres.

Durant la sessió de control al Govern al Parlament, ha reaccionat així després de preguntar-li per les recents declaracions del president de la CEOE, Joan Rosell, i de la plataforma 'Catalunya sense Europa? No!', des de la qual uns 60 directius estrangers residents a Catalunya han alertat de conseqüències negatives de la independència.

Per a Mas, són tan respectables aquestes opinions com les dels milions de persones a Catalunya que volen votar i els qui volen un Estat propi: O és que hi ha una jerarquia i categoria respecte a l'opinió de les persones sobre si estan millor posicionades o no?"

Segons ell, la pròpia Associació de Directius Alemanys es va desmarcar de les opinions dels empresaris d'aquest país plasmades a la 'Declaració de Barcelona' publicada dimarts, el que considera tan "legítim i respectable" com els que s'expressen en termes contraris.

Davant de les advertències de Santi Rodríguez (PP) i Albert Rivera (C's) al Parlament sobre les conseqüències econòmiques negatives del sobiranisme, ha rebatut que Catalunya ha estat líder en turisme a tot Espanya, en captació d'inversió estrangera no financera, i segona d'Europa en capacitat d'atracció d'inversió estrangera, en exportacions i en creació de llocs de treball a Espanya, entre d'altres aspectes: "L'economia catalana està en marxa al sud d'Europa i en el seu procés d'internacionalització".

HI HA "DE TOT"

Ha constatat que al món empresarial, polític i econòmic hi ha "de tot", a favor i en contra de la independència, però creu que el fet important és que es permeti votar al poble català al marge de l'opinió que es tingui.

Santi Rodríguez ha criticat que Mas no abandoni la via sobiranista i l'ha reptat a presentar una "oferta sensata i legal" a Estat en comptes d'esperar resposta del Govern espanyol als seus plantejaments.

Tot i això, el president de la Generalitat li ha preguntat si l'Estatut del 2006 i el pacte fiscal eren ofertes legals i sensates, "perquè la resposta sempre ha estat la mateixa: no i mil vegades no".

"Em fa molta gràcia aquella gent que diu que tots els problemes de la independència, pels altres, i mai està disposada a renunciar a la seva pròpia", ha asseverat Mas, després de censurar que sempre es despatxin les propostes de Catalunya amb una negativa.

FERRERA I LA REFORMA LABORAL

Sobre els dos anys de vigència de la reforma laboral, Mas ha defensat que no es pot atribuir tota la destrucció de feina a la normativa, després de que el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, li ha reclamat comprometre's des del Parlament a demanar la seva derogació.

Pel president, la reforma laboral pot tenir beneficis a mitjà i llarg termini segons com s'apliqui, i l'aposta ha de passar per millorar els salaris, mentre que Herrera l'ha titllat d'"autèntica espoliació social".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés