Publicat 22/07/2020 21:40CET

AMP2.- Cellnex ampliar capital en 4.000 milions per finanar futures adquisicions

Determinats accionistes, consellers i membres de l'alta direcció s'han comproms a subscriure fins al 19% de les noves accions

MADRID, 22 jul. (EUROPA PRESS) -

El consell d'administració de Cellnex ha acordat dur a terme una ampliació de capital amb drets de subscripció preferent per import de 4.000 milions d'euros, recursos que la companyia destinar a finanar l'expansió de la seva cartera d'infraestructures de telecomunicacions "de manera coherent" amb la seva estratgia de creixement a Europa a través d'adquisicions.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Cellnex explica que l'augment de capital de 3.999.525.423 euros es realitzar a un tipus d'emissió unitari de 39,45 euros mitjanant l'emissió i posada en circulació de 101.382.140 accions ordinries de 0,25 euros de valor nominal cadascuna.

Cada acció de la societat actualment en circulació atorgar el dret a rebre un dret de subscripció preferent i seran necessaris 19 drets de subscripció preferent per subscriure cinc accions noves, que seran de la mateixa classe i srie que els títols actualment en circulació.

Segons informa la companyia participada per Atlantia i Edizione, est previst que determinats accionistes, consellers i membres de l'alta dirección es comprometin a subscriure fins al 19% de les accions noves emeses en el marc d'aquesta nova ampliació, així com la signatura del corresponent contracte d'assegurament ('underwriting agreement') per entitats asseguradores.

Cellnex explica que aquest augment de capital té per finalitat reforar els recursos propis de la companyia de cara a "finanar l'expansió del seva portafoli d'infraestructures de manera coherent amb la seva estratgia de creixement a través d'adquisicions".

La societat destaca que est analitzant "activament" certes oportunitats de mercat, incloent algunes "transformacionals", és a dir, transaccions que impliquen una combinació d'actius o altres oportunitats de negoci de transformació amb grans operadors de xarxes mbils que impliquen l'aportació de més de 15.000 emplaaments en una sola transacció.

Cellnex detalla que podria adquirir aquestes infraestructures a canvi de diners en efectiu i/o de l'emissió de noves accions (pagament en espcie) en diferents etapes per una grandria agregada estimada d'aproximadament fins l'11.000 milions d'euros (basat en el valor d'empresa, assumint l'adquisició del 100% dels objectius rellevants i incloent els programes de 'build-to-suit' o el desplegament d'iniciatives addicionals).

CREIXEMENT SOSTINGUT

El president de Cellnex, Franco Bernab, ha destacat el suport del consell a una estratgia de "creixement sostingut" que, en una mica més de cinc anys des de la sortida a Borsa, ha portat a la companyia a estendre les seves operacions a vuit pasos a Europa, multiplicar per quatre la seva grandria i ocupar una posició de "clar lideratge europeu" entre els operadors d'infraestructures de telecomunicacions.

"Cellnex ha anunciat des de la sortida a Borsa inversions i compromisos d'inversió per valor d'aproximadament 14.100 milions d'euros, i compta amb un portafolio de projectes que ens permet pensar que aquest procés de creixement tindr continutat, mantenint l'atractiu i inters dels inversors i accionistes en un projecte que des de maig de 2015 ha reportat una tornada total per a l'accionista superior al 300%", ha incidit.

Per la seva banda, el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha remarcat que reforar els recursos propis de la companyia permetr comptar amb "una major fortalesa per finanar aquest creixement, al mateix temps que s'analitzen noves oportunitats".

"Més enll dels acords tancats en 2019 i els primers sis mesos de 2020, vam seguir analitzant activament oportunitats de creixement. L'objectiu és consolidar i ampliar la nostra posició als vuit pasos en els quals estem presents sense deixar d'estar atents a projectes que puguin sorgir en altres mercats europeus", ha detallat.

Durant la conferncia telemtica d'analistes de Cellnex per presentar els resultats semestrals, Martínez ha destacat que els nous acords 'win-win' amb els seus socis tenen un efecte multiplicador, augmentant la quantitat d'oportunitats que poden avaluar amb actors rellevants: "Aquesta és la raó per la qual avui anunciem el nou augment de capital".

En aquest sentit, la companyia afegeix que el vector de creixement relatiu a l'ecosistema d'infraestructures associades al 5G ser en el futur un "eix del creixement", ja que s'obren noves vies de desenvolupament vinculades als desplegaments de fibra ptica a la torre i a les 'small cells', així com el desplegament i la densificació de xarxes sobre la base de les 'small cells' i els sistemes distributs d'antena (DAS).

Així mateix, el 5G també ofereix el potencial d'albergar centres de procesament de dades en emplaaments estratgics que permetin apropar aquesta capacitat de procés als punts d'emissió i als usuaris "fent realitat els objectius de comunicació en temps real que demanden les aplicacions crítiques basades en el 5G".

DETALLS DE L'AMPLIACIÓ

El preu de subscripció d'aquesta ampliació de capital, que se celebra després de la delegació atorgada per la junta general d'accionistes celebrada el 21 de juliol de 2020, suposa un descompte d'al voltant del 25% sobre el preu teric sense dret (TERP per les seves sigles angls), prenent com a referncia el preu de cotització al tancament del dia d'aquest dimecres, que ha estat de 56,14 euros.

Els drets de subscripció preferent seran assignats a tots els accionistes de Cellnex que hagin adquirit accions fins al 24 de juliol de 2020 i les transaccions del qual hagin estat registrades en Iberclear fins al 28 de juliol de 2020 (tots dos inclusivament).

El període de subscripció preferent s'estendr durant quinze dies naturals a comptar des de l'endem al de la publicació de l'ampliació de capital en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME), previst pel 24 de juliol de 2020. Cellnex sollicitar l'admissió a cotització de les accions noves al Mercat Continu de les Borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i Valncia.

Al 2019 Cellnex ja va incrementar en 3.700 milions d'euros els seus recursos propis, també destinats a finanar el creixement de la companyia, mitjanant dues ampliacions de capital, la primera per 1.200 milions d'euros, duta a terme al mar, i la segona per 2.500 milions realitzada a l'octubre, amb una demanda que en tots dos casos va superar mpliament l'oferta i a les quals van acudir la prctica totalitat dels titulars de drets de subscripció preferent.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés