Publicat 02/08/2021 18:21CET

AMP.- Un total de 8.246 empleats s'adhereixen a l'ERE de CaixaBank, que preveu 6.452 sortides

Una oficina de CaixaBank a Madrid
Cézaro De Luca - Europa Press

MADRID, 2 ago. (EUROPA PRESS) -

Un total de 8.246 empleats s'han adscrit a l'ERE voluntari que van acordar CaixaBank amb els representants dels treballadors, una xifra un 27,8% superior a les sortides voluntàries pactades de 6.452 treballadors, segons han informat fonts sindicals a Europa Press, després que divendres passat, 30 de juliol, es tanqués el període d'adhesió.

Malgrat aquest percentatge, la representació sindical ha assenyalat en un comunicat que existeixen províncies en les quals no s'ha aconseguit el contingent d'adhesions previst. Es tracta d'Almeria, Astúries, Badajoz, Càceres, Cantàbria, Còrdova, Guadalajara, Huelva, Jaén, Las Palmas, León, Melilla, Múrcia, Orense, Palència, Pontevedra, Salamanca i Segòvia.

A l'àrea de negoci de serveis centrals encara no s'hauria aconseguit el contingent d'adhesió en àrees com comptabilitat, control de gestió i capital, financera, negoci, riscos, Secretaria General i del Consell i assegurances, entre altres, segons les dades aportades pels sindicats.

A partir d'aquest moment, CaixaBank estudiarà les sol·licituds i informarà abans del 20 de setembre a les persones sol·licitants de l'acceptació o no de la seva adhesió, podent-se en aquest moment determinar una data estimada de sortida. La representació sindical assenyala que la data d'extinció del contracte es comunicarà, en tot cas, amb almenys 30 dies d'antelació.

La primera finestra de sortides es produirà l'1 de novembre de 2021, mentre que les següents es realitzaran cada dos mesos. El termini d'execució de les mesures previstes en l'acord s'estendran, amb caràcter general, fins al 31 de desembre de 2022.

CaixaBank donarà compte a la comissió de seguiment del volum de peticions i la distribució per províncies.

RECOL·LOCACIONS INDIRECTES

D'altra banda, va acabar divendres passat el període d'inscripció per les 138 vacants de la recol·locació indirecta en empreses del grup. Per a aquest procés ha rebut 1.581 sol·licituds de 337 persones. La selecció s'està duent a terme per les mateixes filials.

En concret, s'havien obert 52 places pel Building Center, 24 per CaixaBank Operational Services, 32 per CaixaBank Payments & Consumer, una per ImaginTech, quatre per microbank i deu per VidaCaixa.

Els triats després del procés de selecció de les empreses filials passaran a prestar els seus serveis mitjançant excedència especial de grup, amb garantia de tornada a voluntat de la persona treballadora després de cinc anys en l'empresa del grup.

PROTOCOL D'ADHESIÓ EN CINC FASES

L'acord pactat entre l'entitat i els sindicats estableix un protocol d'adscripció en cinc fases, amb l'objectiu de garantir la voluntarietat.

Després d'identificar les àrees amb més sol·licituds que places, en una segona fase CaixaBank podrà acceptar l'adhesió per sobre de l'excedent identificat, sempre que es pugui cobrir amb trasllats voluntaris sol·licitats per personal procedent d'altres províncies o àrees, o bé amb mobilitat funcional entre serveis centrals distribuïts, direccions territorials i xarxa dins d'un radi de 25 quilòmetres.

Si aquesta mobilitat produeix un canvi substancial de les condicions de treball, l'empleat tindrà dret a optar per l'extinció del contracte, de forma voluntària, amb l'aplicació de condicions de l'acord però sense primes.

A les províncies o àrees amb menys sol·licituds s'aplicarà la mobilitat funcional ordinària i s'oferiran vacants en centres inTouch ja existents o de nova creació i en centres Store.

Si després de tots els ajustos de la segona fase encara no s'aconsegueix el nombre d'excedents d'una província, s'obrirà un nou procés d'adhesió en l'últim trimestre de 2021. Després, es donarà la possibilitat d'acceptar mobilitats geogràfiques voluntàries que permetin la sortida de persones a les quals s'hagués denegat la sol·licitud per pertànyer a una província en la qual hi havia un excedent de peticionaris.

De no cobrir encara el contingent, una quarta fase engegarà un procés d'adscripció a inTouch existents o es crearan nous per assignar als treballadors que fossin necessaris. Igualment, podran adscriure's a determinats empleats a centres inTouch en règim de teletreball.

Si després de les mesures de les fases anteriors seguís existint excedent de plantilla a la província o àrea de serveis centrals, es podrà aplicar la mobilitat geogràfica de fins el 75 quilòmetres fins al 30 d'abril de 2023, amb la seva corresponent compensació.

La comissió de seguiment es reunirà per avaluar cas per cas si existeixen mesures alternatives de flexibilitat interna que puguin ser aplicades per donar solució a l'excedent no cobert amb les mesures ofertes.

COMPENSACIÓ ECONÒMICA PER QUI S'APUNTI VOLUNTÀRIAMENT

L'esquema de compensacions per als empleats que deixin l'entitat estableix tres col·lectius, en funció de l'edat. Els empleats de 63 anys o més podran sortir del banc amb una indemnització de 20 dies per any treballat i els de 54 anys o més seran indemnitzats amb un 57% del salari fix brut anual fins als 63 anys (amb conveni especial amb la Seguretat Social fins a aquesta edat).

Les primes pels empleats d'entre 54 i 63 anys són 18.000 euros bruts pels nascuts en 1964 o anteriors, de 23.000 euros bruts pels nascuts en 1965 i de 28.000 euros bruts pels nascuts entre 1966 i 1967. Aquest grup tindrà descompte de la prestació mínima bruta per atur i mantindrà les aportacions al pla de pensions de l'empresa i la pòlissa privada de salut.

Els empleats de 52 i 53 anys rebran set anualitats del 57% del salari fix brut anual repartides fins als 63 anys (amb conveni especial amb la Seguretat Social fins a aquesta edat). Se'ls abonarà una prima addicional de 38.000 euros bruts, descomptant la prestació mínima bruta per atur.

Els treballadors de menor edat, i els que tenen una antiguitat en l'empresa inferior a sis anys, obtindran un pagament de 40 dies del salari fix brut per any treballat, amb un límit de 36 mensualitats, i una prima (23.000 euros per a empleats amb més de sis anys d'antiguitat i 13.000 euros per a empleats amb menor antiguitat).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés