AMP.- Torra al Rei: "El que és una seriosa preocupació és l'Estat espanyol avui a Europa"

Publicat 25/12/2019 11:16:11CET
El presidente de la Generalitat, Quim Torra, realiza una declaración durante la ofrenda floral a la tumba de Francesc Macià, en Montjuic (Barcelona) a 25 de diciembre de 2019.
Pau Venteo - Europa Press

Cita Francesc Macià: "Catalunya complirà els seus deures costi el que costi"

BARCELONA, 25 des. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat al missatge nadalenc de Felip VI, quan va dir que Catalunya és una seriosa preocupació, replicant-hi: "No. El que és una seriosa preocupació és l'Estat espanyol avui a Europa".

Ho ha dit aquest dimarts durant un discurs en el cementiri barceloní de Montjuïc, després de l'ofrena anual davant la tomba de l'expresident de la Generalitat Francesc Macià, que va morir el dia de Nadal de 1933, i acompanyat del seu Govern.

Segons Torra, Espanya és preocupant per a Europa perquè és "un Estat que vulnera els Drets Humans, que incompleix les resolucions dels tribunals de justícia europeus i que nega el dret inalienable dels catalans a exercir el seu dret a l'autodeterminació".

FRANCESC MACIÀ I POMPEU FABRA

Ha promès que "Catalunya complirà els seus deures" i aconseguirà la seva plena sobirania, i ha evocat tant Francesc Macià com Pompeu Fabra (que també va morir en 25 de desembre, però de 1948) com dues figures històriques que ajuden a traçar aquest camí.

Considera Macià un polític que "sabia que hi havia una línia recta per arribar a la independència", i Fabra com a exemple d'humanitat, tolerància i aportació a la cultura universal.

Ha citat unes paraules de Macià: 'La llibertat és la dignitat. És bastir el nostre cos d'un esperit i donar un ànima a Catalunya. És contribuir, amb la nostra personalitat, a la pau del món i a la perfecció de la Humanitat. Totes les tradicions del nostre poble ens han llegat un testament que hem de complir; rebutjar-lo seria la submissió; complimentar-lo serà la llibertat. Catalunya complirà els seus deures costi el que costi'.

Després d'aquesta cita, Torra ha afirmat: "Amb el mateix esperit de Macià, Catalunya complirà els seus deures, tenint nosaltres també un mandat a complir, que és el mandat de seguir avançant per culminar el procés d'independència".

"Moltes gràcies a tots, visca el president Macià i visca la República catalana", ha dit per acabar el seu discurs.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  El TC demana a la Fiscalia que actuï contra Torrent per les propostes d'autodeterminació

 5. 5

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista