Actualitzat 19/11/2019 7:57:36 +00:00 CET

Sánchez Llibre demana governar "sense dilació" i condemnar contundentment els altercats

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de Catalunya, Chakir  El Homrani Lesfar (1i), el conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Damià Calvet (2i), la consellera d'empresa i Coneixement de Catalunya, Àngels Chacón (3i) el vicep
Pau Venteo - Europa Press

Valora positivament l'anunci d'un Govern de coalició entre PSOE i UP però els demana que "cuidin" les empreses

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat aquest dilluns a les autoritats governar "sense dilació" i condemnar contundentment els altercats que s'han produït en protestes per la sentència de el 1-O.

Ho ha dit en la cerimònia d'entrega dels Premis Carles Ferrer Salat i les Medalles d'Honor, a la qual han assistit les ministres en funcions Nadia Calviño, Margarita Robles i María Jesús Montero; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

Sánchez Llibre ha sostingut que la política "continua estancada en ella mateixa sense posar 'llums llargues' i atendre l'interès general" des de fa un any, quan es va celebrar l'anterior entrega de premis, i ha criticat la falta de pressupostos tant a Catalunya com en la resta d'Espanya.

"No es pot demorar més la governació i la presa de decisions. La desafecció política és ja excessiva. La societat necessita confiar en les seves institucions perquè tot l'engranatge democràtic funcioni pel bé de tots, i no en un benefici d'un partit o un altre", ha remarcat.

Ha advocat per "afrontar tots els problemes" que hi ha sobre la taula amb valentia, i ha subratllat que la política no pot convertir-se en una dificultat que freni les possibilitats reals de creixement de l'economia i el benestar, com ha dit que succeeix des de fa massa temps.

Així mateix, ha sostingut que el Govern central i el Govern han de "recuperar" la seva relació institucional, i ha recalcat que la solució al conflicte polític ha de passar per la negociació i l'acord.

Entre els assistents ha destacat la presència del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig; els consellers de la Generalitat Àngels Chacón, Damià Calvet i Chakir El Homrani, i l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín.

També han assistit a la cerimònia el secretari general d'UGT Catalunya, Camil Ros, i el de CC.OO. Catalunya, Javier Pacheco; el president de Pimec, Josep González; el de la Cecot, Antoni Abad; el president del Cercle d'Economia, Javier Faus, i el conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, entre d'altres.

"CONDEMNA CONTUNDENT"

Sánchez Llibre ha defensat que el dret a reunir-se i manifestar-se "no empara provocar la barbàrie", i ha considerat que tampoc recull impedir físicament l'accés als estudiants a la universitat.

"Voler perjudicar l'economia, com afirmen els protagonistes d'aquesta barbàrie, necessita una resposta ràpida i eficient de les autoritats", ha exposat.

És per això que ha exigit a les autoritats presents en el sopar una "condemna contundent" als altercats produïts a Catalunya des de la publicació de la sentència de el 1-O perquè no es tornin a repetir.

"No condemnar la barbàrie i no evitar-la és una greu irresponsabilitat del Govern", ha emfatitzat i ha indicat que aquest té l'obligació de garantir els drets de tots i cadascun dels ciutadans, tant dels quals volen manifestar-se com dels quals no.

GOVERN DE COALICIÓ

Sobre el govern de coalició entre PSOE i Unidas Podemos, Sánchez Llibre ha valorat que és "una bona notícia" des de la perspectiva de la responsabilitat de tots dos grups, però els ha instat a configurar un executiu estable, moderat i rigorós.

"Cuidin, donin el màxim afecte als empresaris, als emprenedors, als autònoms, a l'economia productiva en general, doncs de nosaltres depèn afrontar amb èxit els reptes econòmics del futur", ha defensat.

També els ha demanat no "fer marxa enrere" en algunes reformes que han estat positives i han permès consolidar el creixement i la creació de l'ocupació, a més de reclamar-los polítiques que reforcin la competitivitat.

El president de Foment del Treball ha agregat que la política fiscal ha de servir com a instrument al servei de la generació d'activitat econòmica i no al mecanisme per quadrar els comptes estatals: "Creiem que més pressió fiscal seria un error i un fre al progrés".