Publicat 30/10/2020 07:51CET

AMP.- Sabadell guanya 203 milions fins al setembre, un -74,1% per la pandèmia, i el benefici trimestral puja un 10,9%

Una oficina del Banc Sabadell
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El resultat supera "el consens de mercat", destaca l'entitat

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

Banc Sabadell ha registrat un benefici net de 203 milions d'euros de gener a setembre, un 74,1% menys respecte al mateix període de l'any anterior, per l'actualització dels models de la normativa IFRS9 i per la caiguda dels ingressos derivada de la menor activitat per la pandèmia, però "superant el consens de mercat".

Així mateix, en el tercer trimestre va millorar l'activitat ja que va registrar un increment del benefici intertrimestral del 10,9% per la recuperació del negoci 'core' i la disminució de les provisions, segons ha informat el banc a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els ingressos del negoci bancari --marge d'interessos més comissions netes-- van ser de 3.546 milions d'euros, un 6,2% menys respecte als nou primers mesos de 2019.

Els ingressos per marge d'interessos van ser de 2.545 milions, mentre que els referents a les comissions netes van aconseguir els 1.000 milions.

A nivell trimestral, el marge d'interessos va créixer un 2,5% per majors volums d'ingressos per les subhastes de liquiditat del Banc Central Europeu (BCE), i les comissions netes van créixer un 1% per l'increment de l'activitat econòmica.

ELS CRÈDITS CREIXEN UN 4,3%

La inversió crediticia bruta de gener a setembre ha estat de 143.701 milions, la qual cosa suposa un creixement del 4,3% en termes anuals i del 0,2% intertrimestral.

A Espanya la inversió crediticia ha crescut un 5,3% respecte al mateix període de l'any anterior gràcies als préstecs ICO a empreses, pimes i autònoms.

A data de 12 d'octubre, Banc Sabadell ha concedit un total de 10.500 milions en préstecs avalats per l'ICO, i quant a moratòries, l'entitat ha concedit 3.660 milions, el 92% dels quals a hipoteques.

PLA D'AJUST

Banc Sabadell preveu en els propers mesos engegar un pla per "ajustar l'estructura de l'organització" amb l'automatització d'activitats i la reducció d'estructures regionals, informa en un comunicat.

Segons van confirmar aquest dimecres fonts properes a Europa Press, el pla afectarà a un màxim de 2.000 empleats a través de prejubilaciones i baixes voluntàries.

El finançament d'aquest pla vindrà de la venda de part de la cartera Alco, i l'entitat ha mostrat el seu compromís de "consensuar amb els sindicats el contingut d'aquest pla d'ajust".

TSB MILLORA

Banc Sabadell també ha anunciat una acceleració del pla de reestructuració de la seva filial britànica TSB que es preveu que finalitzi en 2021 i torni a generar beneficis "abans del previst".

L'entitat ha destacat que TSB ha experimentat una "forta recuperació de la seva activitat comercial", amb el millor nivell des de fa dos anys.

En part és gràcies a l'increment de la inversió crediticia que creix un 1,8% interanual fins als 35.415 milions, impulsada pels crèdits amb suport del govern britànic i per haver registrat un "rècord en la producció d'hipoteques".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés