Publicat 02/06/2015 15:11

PSC i ICV-EUiA porten al Consell de Garanties la llei de Simplificació Administrativa

David Companyon (ICV-EUiA) y Alícia Romero (PSC)
EUROPA PRESS

Lamenten que ERC "se sumi al suport" que donaran a la llei CiU, PP i C's

BARCELONA, 2 juny (EUROPA PRESS) -

PSC i ICV-EUiA portaran al Consell de Garanties Estatutàries la Llei de Simplificació Administrativa i de Reactivació Econòmica del Govern --per la qual cosa el ple del Parlament que començarà aquest dimecres ja no abordarà la norma--, han anunciat aquest dimarts en roda de premsa en la cambra.

La llei de simplificació de l'activitat administrativa de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya pretén agilitar les relacions entre administracions, la ciutadania i les empreses, establint criteris per aclarir les obligacions d'impostos a les administracions públiques catalanes.

El diputat d'ICV-EUiA David Companyon ha advertit que una cosa que modifiqui la relació entre administracions i empreses mereix un dictamen del Consell, i més si és una llei "de baixa qualitat jurídica" que, segons ell, no distingeix municipis de 250 habitants d'altres amb el volum de la ciutat de Barcelona.

Un dels punts que ha destacat i que modifica la nova norma és que les administracions poden actuar però després que s'hagi iniciat l'activitat econòmica: "La llei estableix que si els informes preceptius, per exemple mediambientals, no arriben en el termini de 10 dies, l'activitat pot començar".

Segons ell, una vegada iniciada l'activitat empresarial, el procés per aturar-la --per exemple amb aquest informe preceptiu-- ha de ser molt expeditiu per aconseguir que es deposi l'activitat, la qual cosa "vulnera la defensa de l'interès general".

Companyon ha recordat l'ampli debat tractat en campanya de les eleccions municipals sobre les moratòries als apartaments turístics i hotels, i que la modificació de la llei posa molt difícil als consistoris declarar aquesta moratòria, per la qual cosa ha conclòs que és una norma feta "a la mesura dels 'lobbies' hotelers".

El diputat ha afegit que la llei pretén tirar endavant amb el suport a la ponència de CiU, ERC, PP --en tots els articles menys el 19-- i C's: "És increïble que ERC doni suport a aquesta llei", ha dit, i ha recalcat que la campanya d'ERC defensava en la campanya l'autonomia municipal que, segons la seva opinió, la llei coarta.

ALÍCIA ROMERO (PSC)

Segons la diputada del PSC Alícia Romero, el més "greu" de la llei és que, sota el format de Llei Òmnibus i amb l'objectiu de simplificar l'administració, es modifiquen articles que no tenen res a veure amb aquesta simplificació.

"Aquesta llei pretén que sigui una comissió o directament un sol conseller qui decidirà si es deixa d'oferir un servei d'un municipi", segons ella, i ha afegit que pot modificar o afegir activitats econòmiques que consten en els Annexos I i II de la llei, que incorpora al text un reguitzell d'activitats econòmiques.

A més, ha recordat que la modificació per simplificar l'administració i agilitar les activitats econòmiques ja es va fer i es va solucionar el problema al 85% de les empreses que "ja van per tràmit ràpid", les restants són les de més complexitat, per l'impacte ambiental que generen, entre d'altres coses, i ha posat com a exemple que ara l'Ajuntament de Barcelona tindrà més dificultats per aturar l'hotel del Deutsche Bank si volgués fer-ho.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés