Publicat 23/04/2015 13:39

Tornen a absoldre l'excúpula d'Urbanisme en revisar-se la sentència de l'hotel

Hotel Del Palau De La Música
EUROPA PRESS

El jutge ratifica la condemna d'un any de presó per a Millet i Montull per tràfic d'influències

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Audiència de Barcelona ha tornat a absoldre l'excúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de la capital catalana pel cas de l'hotel del Palau de la Música, després que el Tribunal Suprem (TS) l'obligués a refer la sentència perquè considera que no havia valorat de manera adequada tota la documentació de la causa.

En la sentència recollida per Europa Press, la Secció Cinquena de l'Audiència absol l'exregidor d'Urbanisme Ramón García-Bragado, l'exgerent d'aquesta àrea Ramón Massaguer, el llavors responsable dels serveis jurídics municipals Enric Lambies i l'arquitecte del projecte que mai va veure la llum, Carlos Díaz.

Igual que en la primera sentència, ha condemnat l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i qui era la seva mà dreta, Jordi Montull, a un any de presó per un delicte de tràfic d'influències i per un altre oferiment de fer tràfic d'influències en aquest cas, que és una ramificació de la gran causa de l'espoliació del Palau que encara està pendent de judici; a més, confirma una multa de 3.604.000 euros per al primer i de 901.200 per al segon.

El Suprem va anul·lar la sentència perquè considera que l'Audiència no havia valorat les proves de manera adequada, que havia comès un "error patent" en no tenir en compte la titularitat de les finques que anaven a destinar-se a la construcció, i que hauria d'haver explicat per què va decidir donar més credibilitat a les declaracions dels testimonis en el judici que als documents de la causa.

Ha conclòs l'Alt Tribunal que l'Audiència hauria comès dues omissions greus: no valorar la tramitació del Pla de Millora Urbana (PMU) en què estava inclòs l'hotel de luxe i no pronunciar-se sobre l'acusació del fiscal respecte a l'existència d'un acord previ entre els acusats perquè la firma dels convenis es fes sense publicitat.

En la seva nova sentència, després de tornar a revisar tota la documentació, l'Audiència torna a concloure que "no resulta prou acreditat" que l'excúpula d'Urbanisme s'hagués concertat amb Millet i Montull per facilitar-los l'operació especulativa que pretenien portar a terme.

"HÀBILMENT OCULTAT"

L'operació consistia en la compra d'unes finques pròximes al Palau que resultarien revalorades pel canvi d'assignació d'ús d'equipament a residencial --obligatori per poder construir-hi l'hotel-- i, una vegada revalorades, vendre-les a un tercer cosa que, segons el tribunal, va ser "hàbilment ocultat a cada moment" per Millet i Montull a la resta d'acusats.

Els dos responsables del Palau tenien en ment impulsar l'hotel per cobrir les necessitats de la institució musical però "en realitat van actuar moguts per l'ànim d'obtenir un important benefici econòmic a través d'una operació especulativa immobiliària", segons l'Audiència.

D'altra banda, l'Audiència ha enviat al jutjat d'instrucció la declaració com a testimoni en judici del propietari d'Olivia Hotels i promotor de l'obra, Manuel Valderrama, per un presumpte delicte de fals testimoni perquè va negar haver lliurat a Millet i Montull 895.000 euros "tot i haver-se acreditat l'esmentat lliurament".

En el judici, celebrat a començament del 2014, el fiscal havia demanat deu anys i dos mesos de presó per a Millet i Montull, i quatre anys i set mesos de presó per a García-Bragado, Massaguer, Lambies i Díez.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés