Publicat 18/02/2014 17:12

Imputen desobediència a l'exdirectora d'Innova i a la seva lletrada per sortir del jutjat pel pàrquing

TARRAGONA, 18 febr. (EUROPA PRESS) -

El jutjat d'instrucció 3 de Reus ha imputat un presumpte delicte de desobediència a l'exdirectora de l'empresa pública Innova Ester Ventura i a la seva lletrada, Olga Vázquez, per abandonar el 13 de febrer els jutjats pel pàrquing de l'edifici després de declarar com a imputada, per evitar els periodistes malgrat la prohibició del jutge de sortir per un altre lloc que no fos la porta principal.

En una sentència a la que ha tingut accés Europa Press, el jutge Diego Álvarez, ha citat a declarar l'exdirectora el 25 de febrer a les 16.30 hores, i a les 17.00 hores l'advocada per donar explicacions sobre aquest succés.

Ventura --dona del president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (CiU)-- està imputada en el presumpte cas de corrupció relacionat amb el grup d'empreses empresarial municipal Innova, en què està encausat, entre d'altres, l'expresident de l'institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat.

Segons la sentència, Ester Ventura hauria comès un delicte de desobediència i la seva advocada seria cooperadora necessària, ja que totes dues van abandonar l'edifici dels Jutjats de Reus pel pàrquing després de que el jutge els indiqués expressament "que només estava disponible la porta principal".

El jutge els ha advertit que "tots els ciutadans, inclosos els imputats, havien d'accedir i sortir per aquesta porta, sense distincions", i els ha dit que no es podia sortir pel pàrquing de l'edifici després de ser una dependència privada i d'ús intern del personal del Jutjat.

En la seva declaració davant del jutge, els vigilants de seguretat van confirmar que van acompanyar Ester Ventura i la seva advocada a l'aparcament el dia de la seva declaració el 10 de febrer després de que manifestessin que havien entrat per allà, aconseguint que els obrissin l'esmentada porta.

Per aquesta raó, el jutge considera que de manera indiciària, les dues el van desobeir després de sortir dels jutjats per on se'ls havia advertit que no podien fer-ho, "un mandat exprés, concret i terminant de fer o no fer una determinada conducta".

Considera que aquesta amb actuació "s'hauria materialitzat la negativa i oposició voluntària, obstinada o contumaç a l'ordre, que revela el propòsit de desconèixer deliberadament la decisió de l'autoritat".

Davant d'aquesta conducta, el jutge recull sentències del Suprem que afirmen que, "si el bé jurídic protegit és el concret exercici de l'administració al servei dels ciutadans, poques coses agredeixen més aquest servei que l'incompliment dels mandats judicials".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés