Publicat 13/6/2020 15:30:11 +02:00CET

AMP.- Iceta demana fixar una data electoral i reivindica al PSC com a partit "d'estabilitat"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta.
PSC

Veu un "despropòsit" allargar la legislatura del Parlament

TARRAGONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat aquest dissabte fixar una data electoral a Catalunya perquè un nou Govern pugui abordar la recuperació després de la pandèmia del Covid-19, i ha reivindicat als socialistes com a "generadors d'estabilitat, garants de la convivència i impulsors de polítiques socials" en aquest escenari.

En el discurs de clausura del Congrés de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, i per via telemàtica, ha criticat la gestió dels últims governs de la Generalitat.

"ENS HAN DIVIDIT, ENS HAN AFEBLIT"

"Ens han dividit, ens han afeblit econòmicament i socialment, i ens han deixat sense perspectives, i per això nosaltres hem de ser una alternativa clara a deu anys perduts", ha dit.

Al seu entendre, i després del seu últim Congrés, enfront d'aquesta situació el PSC proposa un "projecte polític clar", basat en la unitat, la fraternitat i el socialisme com a moviment polític internacional que atén les necessitats dels treballadors i els més febles, ha afirmat.

"DESGAVELL" EN EL GOVERN

Encara que ha dit literalment que tots els governs s'han vist desbordats per la pandèmia, creu que en el Govern s'ha traduït en un "desgavell" per les diferències entre ERC i JxCat, assegura.

En aquesta situació, considera un "despropòsit" allargar la legislatura més temps, després que el propi president de la Generalitat, Quim Torra, constatés al gener aquestes diferències, ha dit Iceta.

També ha defensat fixar una data per als comicis abans de la resolució del Tribunal Suprem (TS) sobre la inhabilitació a Torra per desobediència: "Que permetin que un nou Govern faci un país millor".

En les properes eleccions, el PSC defensarà un model econòmic més social i just i l'enfortiment dels serveis públics, i ha afegit que es necessita un Govern que "no divideixi, sinó que uneixi".

UNIR ELS CATALANS

"Volem unir els catalans i les catalanes al voltant de compromisos àmpliament compartits: l'enfortiment de l'autogovern, la millora del finançament, el millor reconeixement de la diversitat d'Espanya i l'impuls al progrés econòmic i la justícia social, la sostenibilitat i l'equilibri territorial", ha dit.

En aquest sentit, considera que el Govern central ha donat "una esperança de recuperar el camí de la sensatesa" mitjançant el diàleg i la concòrdia, ha destacat.

I ha reivindicat al PSC "la principal referència de les esquerres a Catalunya, de les esquerres no independentistes, federals i fraternals", des d'un catalanisme obert i integrador, en les seves paraules.

ROSA MARIA SARDÀ

Durant la seva intervenció, Iceta també ha recordat el compromís polític amb els socialistes de l'actriu Rosa Maria Sardà, morta aquesta setmana a causa d'un càncer.

El dijous ja va lamentar la seva mort i va destacar la seva contribució: "Perdem una bona amiga que ens ha acompanyat des de sempre, una actriu estimada i admirada, sempre compromesa amb la democràcia i el progrés".

Contador
La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista