AMP.- La GSMA cancel·la l'MWC d'enguany pel coronavirus i les anul·lacions d'empreses

Publicat 12/2/2020 20:21:13CET
El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, en la presentació de l'MWC 2020.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Administracions, GSMA i Fira compareixeran conjuntament dijous a les 10.30

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La GSMA, organitzadora del Mobile World Congress (MWC), ha decidit cancel·lar l'edició d'enguany del congrés pel brot internacional de coronavirus i després que una trentena d'empreses hagi anunciat que no hi assistirien, han informat fonts coneixedores a Europa Press.

L'associació ha pres aquesta decisió després de la reunió d'aquest dimecres del seu comitè, format per 26 empreses i operadors de la indústria mòbil, entre les quals hi ha Telefónica, Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, Telenor, Verizon, NTT Docomo, AT&T i Turkcell.

Entre les companyies que formen el comitè de la GSMA es troben Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, NTT Docomo i AT&T, que són algunes de les empreses que havien anunciat que no anirien a l'MWC pel coronavirus.

Aquest mateix dimecres hi ha hagut una altra reunió en què estaven les administracions implicades: han decidit comparèixer en roda de premsa conjunta a les 10.30 de dijous a Fira de Barcelona, on s'anava a celebrar l'MWC.

En la roda estarà representat l'Estat a través de la Delegació del Govern, la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), a més de la GSM i de Fira de Barcelona.

EDICIÓ 2020

L'MWC d'aquest any estava previst del dilluns 24 al dijous 27 de febrer a Barcelona i L'Hospitalet, en els recintes de Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona i La Farga de L'Hospitalet.

La GSMA preveia més de 110.000 assistents de 200 països --una mica més que el rècord de participació de fa un any--, i un impacte econòmic de 492 milions d'euros en la seva quinzena edició a Barcelona.

El saló tenia com lema 'Limitless intelligent connectivity' (Connectivitat intel·ligent il·limitada) i preveia generar al voltant de 14.100 ocupacions temporals, a més d'explicar inicialment amb la participació de 2.800 empreses.

LG, LA PRIMERA A CANCEL·LAR

Les cancel·lacions d'assistència d'empreses al Mobile van començar el dimarts 4 de febrer amb LG Electronics i, en una setmana, el llistat ja ha arribat a més d'una trentena, amb absències destacades com Ericsson, Sony, Intel, Cisco, McAfee, Rakuten, Nokia i British Telecom.

També han anunciat que no acudiran al congrés Nvidia, Amazon, TCL, Gigaset, Unidigi, Vivo, Facebook, Telnet --la primera espanyola a cancel·lar la seva participació--, Accedian, Mediatek, CommScope, Sprint i HMD Global, entre unes altres.

MESURES PREVENTIVES DES DE FINALS DE GENER

Abans que les companyies començaran a cancel·lar la seva assistència, el dimecres 29 de gener, la GSMA va comunicar per primera vegada que estava analitzant el "potencial impacte" del coronavirus en la celebració del Mobile, i va assegurar que el saló s'anava a desenvolupar com estava planejat i que no havia registrat cap incidència en les acreditacions.

En aquest mateix comunicat, l'associació ja va indicar que estaven prenent mesures preventives per garantir la seguretat sanitària al congrés.

Dos dies més tard, el divendres 31 de gener, els organitzadors de l'MWC van insistir que les acreditacions no havien tingut cap impacte pel coronavirus i que el congrés es mantenia, i van anunciar més mesures sanitàries, com a més neteja i desinfecció i més suport mèdic, a més de panells amb informació en els recintes firals.

VA RECOMANAR AlS ASSISTENTS NO DONAR-SE LA MÀ

El següent comunicat va arribar el dimarts 4 de febrer, el mateix dia de la primera cancel·lació amb LG, en què la GSMA ja va confirmar que hi havia un "impacte mínim" en la celebració del Mobile, malgrat que va remarcar que el saló es faria com aquesta previst.

Va explicar que anava a implementar mesures preventives addicionals contra el brot mundial, com un protocol de canvi de micròfons per als conferenciants i suggerir als assistents abstenir-se de saludar-se encaixant-se la mà.

Una altra bateria de mesures va arribar el dijous 6 de febrer, amb un telèfon d'atenció mèdica durant 24 hores, un dia abans de l'anul·lació d'Ericsson, que tenia més de 6.000 metres quadrats expositius al congrés, decisió que la GSMA va lamentar i va admetre que tindria impacte en l'MWC 2020.

Les últimes mesures que va prendre la GSMA van ser prohibir l'entrada als participants del Mobile arribats de la província de Hubai (Xina), amb capital a Wuhan; mesurar la temperatura als congressistes; demanar als assistents que haguessin estat a la Xina demostrar que havien estat fora del país 14 dies abans de l'esdeveniment, i a la resta, certificar que no havien estat en contacte amb ningú infectat pel coronavirus.

Contador