Publicat 10/8/2020 13:35:52 +02:00CET

AMP.-La Fiscalia examina una denúncia contra Pere Aragonès, Teresa Rodríguez i la líder del BNG per injúries a la Corona

   MADRID, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

   La Fiscalia de l'Audiència Nacional està examinant una denúncia presentada per l'associació Concordia Real Española contra el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la líder de Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez; i la presidenta del BNG, Ana Pontón, per possibles injúries a la Corona després dels seus respectius comentaris en conèixer-se la marxa d'Espanya del Rei emèrit.

   Segons han explicat a Europa Press des de Concordia Real Española, el que ha fet l'associació és posar en coneixement del Ministeri Públic uns fets que consideren que podrien ser delictius, doncs les injúries a la Corona estan contemplades al Codi Penal, concretament a l'article 491, i l'Audiència Nacional és el tribunal competent per investigar aquest tipus delictiu.

   Fonts fiscals consultades per Europa Press han confirmat la recepció de la denúncia i que s'han incoat diligències per determinar si el que es relata a la documentació lliurada per l'associació és constitutiu de delicte.

   Una denúncia similar s'havia plantejat en Balears per Foro Baleares, que afegia en la llista de denunciats el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera.

   En tot cas, tant Aragonès com Rodríguez i Pontón estan aforats als respectius Tribunals Superiors de Justícia de les comunitats autònomes en què són diputats. En cas que Fiscalia veiés indicis de delicte a les seves afirmacions, haurien de ser aquests òrgans judicials els que els investiguessin, segons les fonts jurídiques consultades.

   Després que la Casa Reial anunciés la sortida d'Espanya de Joan Carles I, Aragonès va dir que "els Borbó són una organització criminal", "la Monarquia només pot ser corrupta per definició" i "cal fer caure aquest règim i aquesta Monarquia". Per la seva banda, Teresa Rodríguez va afirmar que "Joan Carles I és un lladre, però el seu fill Felip VI també", "els rics ens roben i la Monarquia pot fer-ho impunement" o "la Monarquia és corrupta fins a la medul·la".

   Ana Pontón va fer manifestacions com "no hi ha encens ni botafumeiro que tapi la podridura de la Casa Reial i no pararem fins que jutgin els Borbons per lladres i per corrupció".