Publicat 24/8/2020 16:58:30 +02:00CET

AMP.- La Fiscalia Anticorrupció investiga la CUP per fer campanya pel referèndum de l'1-O

Cartell de la campanya de la CUP pel referèndum de el 1-O
CUP

BARCELONA, 24 ago. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació a la CUP per dues partides pressupostàries destinades a la campanya del referèndum independentista de l'1 d'octubre de 2017, ha informat el partit en un comunicat aquest dilluns.

Segons ha avançat el diari Ara, la Fiscalia "ha posat la mirada en el pressupost i la despesa d'aquella campanya" i, en concret, en les dues partides amb un cost de 168.666,63 euros, ha explicat la CUP a través de les seves xarxes socials.

La formació ha precisat que aquestes partides fan referència a la publicació i presentació del llibre 'Referèndum 2017: la clau que obre el pany' i el vídeo 'Ara comença el Mambo'.

Després del testimoni de diferents proveïdors de la formació durant la campanya pel referèndum, aquest dilluns el fiscal ha citat a declarar com investigat un membre del Secretariat Nacional --el nom del qual la CUP no vol revelar-- durant aquest període.

La investigació està en fase de diligències per part de la Fiscalia i, quan finalitzi, decidirà si arxiva el cas o el presenta davant un jutge que, si veiés indicis de criminalitat, iniciaria un procés judicial contra la CUP.

En conseqüència, "existeix la possibilitat que hi hagi una imputació contra persones concretes que van formar part del Secretariat Nacional o del grup parlamentari entre 2016 i 2017", ha resolt.

Contador