Publicat 19/1/2019 11:07:26 +01:00CET

AMP.- Els taxistes de Barcelona mantenen l'atur i el bloqueig de la Gran Via

Taxistes de Barcelona tallen la Gran Via
EUROPA PRESS

Faran una assemblea a les 12.30 hores

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

Els taxistes en vaga que la tarda del divendres van decidir ocupar la Gran Via de Barcelona han mantingut l'atur en aquesta avinguda durant tota la nit i aquest dissabte al matí el bloqueig s'ha situat entre els carrers Girona i Rocafort.

Permeten la circulació als carrers perpendiculars a la Gran Via, on també est lliure el carril lateral i un dels carrils del centre de l'avinguda per permetre el pas de transports d'urgncies.

Alguns taxistes que s'han mobilitzat han passat la nit en els vehicles, que han roms estacionats en la Gran Via.

Els taxistes tenen previst fer una assemblea a les 12.30 hores d'aquest dissabte en l'encreuament entre el passeig de Grcia i la Gran Via, segons ha explicat a Europa Press el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez.

PROTESTA CONTRA ELS VTC

Van iniciar la protesta el divendres en contra de la proposta del Govern d'obligar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a precontratar els seus serveis amb 15 minuts d'antelació, ja que el collectiu del taxi vol que s'obligui a contractar el servei de VTC amb 24 hores d'antelació.

Després d'una assemblea el divendres van iniciar el tall i les mobilitzacions, i alguns dels taxistes també van fer una marxa fins a la plaa Sant Jaume, on es troba la Generalitat.

Els Mossos d'Esquadra i la Gurdia Urbana de Barcelona van detenir un total de set persones per presumptes danys i desordres durant les protestes dels taxistes a Barcelona el divendres, i aquest dissabte al matí segueixen detinguts, han informat els Mossos a Europa Press.