Publicat 18/3/2020 15:22:46 +01:00CET

AMP.- Coronavirus.- Torra demana a Torrent comparèixer telemàticament en el Parlament

El president del Govern, Quim Torra, en la reunió del Consell Executiu per videoconferència des de la Casa dels Canonges en una imatge d'arxiu.
GENERALITAT DE CATALUNYA

La Cambra analitzarà la sol·licitud del president una vegada estigui registrada

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Quim Torra, ha sol·licitat aquest dimecres al del Parlament, Roger Torrent, comparèixer de forma telemàtica en la Càmera catalana.

Ho ha fet per poder donar compte de la situació de les mesures preses per fer front al coronavirus, segons fonts de Presidència de la Generalitat.

Torra està confinat a la Casa dels Canonges --residència oficial del president de la Generalitat-- després d'haver donat positiu en Covid-19, com va anunciar aquest dilluns.

En la roda de premsa telemàtica posterior a la reunió per videoconferència del Consell Executiu, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que Torrent "ha estat receptiu" a la petició de Torra, i ha explicat que aquest mateix dimecres la registraran formalment en la Cambra catalana.

En la petició, consultada per Europa Press, Torra sol·licita comparèixer "per donar compte de la situació i les mesures preses per fer front al Covid-19".

"Donades les circumstàncies ocasionades pel Covid-19, prego que es posin en disposició els mitjans telemàtics necessaris perquè aquesta compareixença es pugui dur a terme de forma telemàtica", reclama el president.

Fonts de la Presidència del Parlament han apuntat a Europa Press que, una vegada la Generalitat registri la petició, la Cambra ho analitzarà.

L'activitat parlamentària està paralitzada pel coronavirus, encara que l'Mesa del Parlament va acordar que, si s'ha de celebrar un ple d'urgència per algun assumpte relacionat amb la pandèmia, es buscarà la manera de fer-ho "adoptant mesures excepcionals de prevenció".

REUNIÓ DE PRESIDENTS AUTONÒMICS

En ser preguntada per si Torra participarà en la propera reunió telemàtica de presidents autonòmics que convoqui el president del Govern, Pedro Sánchez, Budó ha contestat que encara no ho han decidit i ha demanat que aquestes trobades no siguin un mer "trasllat unidireccional" del que vulgui dir l'Executiu espanyol, sinó que sigui un intercanvi d'informació.

En l'última reunió de presidents autonòmics pel coronavirus, Torra va rebutjar subscriure el comunicat conjunt que la resta de líders autonòmics van signar al costat de Sánchez, en el qual es comprometien a fer front a la pandèmia de forma coordinada.

el més llegit

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 3. 3

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals

 4. 4

  Barcelona celebrarà la Cursa de la Mercè sense reduir corredors

 5. 5

  Pere Aragonès: "La producció de Nissan a Catalunya és totalment viable"