Actualitzat 28/8/2020 19:10:53 +00:00 CET

Un jutjat avala prohibir les reunions de més de 10 persones a Catalunya

Façana del Palau de Justícia, seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de l'Audiència de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Veu les mesures de la Generalitat "proporcionals i necessàries"

BARCELONA, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat del Contenciós-administratiu 13 de Barcelona ha ratificat la mesura de la Generalitat de limitar les reunions a un màxim de 10 persones, tant en l'àmbit social com al privat per frenar els contagis de Covid-19, que entrarà en vigor una vegada es publiqui la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc), que es preveu sigui aquest dissabte.

En l'acte, davant el qual es pot presentar recurs d'apel·lació, considera "proporcionals, idònies, raonables i necessàries" les mesures proposades per la Generalitat i, a la vista de la seva mínima incidència en la llibertat de l'individu, la seva ratificació judicial en la seva integritat amb limitació temporal de 15 dies per controlar la seva efectivitat, en contra del criteri de la Fiscalia

La Generalitat ha argumentat en la defensa de la seva resolució que l'augment de contagis de coronavirus exigeix l'adopció de mesures sanitàries addicionals com la prohibició de reunions de més de 10 persones en tota Catalunya per controlar la corba de contagis.

En la seva resolució inclosa en l'acte de la jutge, la Generalitat exclou de la prohibició de reunions de més de 10 persones les activitats laborals, les activitats de cultura, actes religiosos com a noces, serveis religiosos i cerimònies fúnebres i el transport públic.

El jutjat assenyala que és "públic i notori" el continu augment dels casos a Catalunya i que la prohibició de les reunions de més de 10 persones és essencialment rellevant per constatar que és en l'àmbit familiar i social on s'està produint un major percentatge de contagis.

Considera que la indicació d'establir un màxim de 10 persones en les reunions socials i prevaler les relacions amb els grups de convivència estable està "justificada" com a mesura per contenir la propagació del virus, a causa que és difícil mantenir la distància física interpersonal de seguretat i evitar la interacció social propera.

Assenyala que les reunions familiars o socials són activitats que augmenten el nombre de contactes entre persones no convivientes, habitualment durant llarg període, de vegades en espai tancat i relaxant les mesures de protecció individual, la qual cosa comporta situacions amb un "elevat risc potencial de contagi" i faciliten la transmissió del virus.

"És evident que l'adopció d'una mesura com la d'actuacions tindrà certa incidència en la manera de vida dels ciutadans, no obstant això aquesta es revela com a necessària en la lluita contra el continu increment del nombre de contagis", subratlla el jutge.

Així mateix veu la mesura "proporcionada" amb la finalitat perseguida malgrat l'evident incidència de la mateixa en l'esfera jurídica dels ciutadans, davant l'acreditat augment dels contagis.

Contador