Publicat 25/4/2020 15:28:54 +02:00CET

AMP.- Coronavirus.- La Generalitat aprova el seu pla de desconfinament i l'envia a Sánchez

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, comparece tras el Consell Executiu extraordinario
TV3

Torra planteja a Sánchez tres vies per "recuperar les competències de manera immediata"

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que el Govern ha aprovat aquest dissabte a primera hora de la tarda el pla de desconfinament que defensa aplicar a Catalunya, i aquest mateix dissabte l'enviarà al president del Govern central, Pedro Sánchez, de cara a la seva reunió setmanal de diumenge amb els líders autonòmics.

Ho ha explicat en roda de premsa després d'un Consell Executiu extraordinari del seu govern per aprovar el pla, i ha reiterat que "no es pot planejar el desconfinament a 600 quilòmetres de distància".

"Per això demanem recuperar les competències de manera immediata", i ha plantejat a Sánchez tres opcions per fer-ho: o aixecar l'estat d'alarma; o mantenir-lo només en alguns territoris d'Espanya; o modificar-lo perquè la competència de l'estat d'alarma a Catalunya passi a ser de la Generalitat.

El pla de desconfinament es basa en l'informe encapçalat per l'investigador Oriol Mitjà i té en compte les administracions locals, ha destacat Torra.

Ara cada conselleria presentarà el seu pla sectorial de desconfinament, i es crearà un comitè d'experts juristes --també amb presència del Govern-- que garanteixi els drets de la ciutadania.