Publicat 19/5/2020 23:23:23 +02:00CET

AMP.- Coronavirus.- ERC reclama a la Moncloa les competències i data per a la taula de diàleg

El portaveu parlamentari d'ERC,  Gabriel Rufián (davant), passa al costat del president del Govern, Pedro Sánchez
Pool

"Hem presentat esmenes sobre la pròrroga. Ells són els qui han triat. Esquerra o la dreta"

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

ERC ha lamentat aquest dimarts l'acord entre Cs i el Govern central per prorrogar l'estat d'alarma i ha dit que no entrarà en un "mercadeig" sobre les seves condicions per donar el seu suport a l'Executiu, que considera que ja ha fet explícites, encara que reclama les competències perdudes amb la pandèmia i fixar data per reprendre la taula de diàleg sobre Catalunya.

"Hem presentat esmenes sobre la pròrroga de l'estat d'alarma i ens mantenim a l'espera. Ells són els qui han triat. Esquerra o la dreta", han advertit en un comunicat.

Els republicans creuen que "ja s'ha perdut prou el temps", i insisteixen que les seves condicions per a la pròrroga --que amb prou feines s'han arribat a discutir en negociacions, diuen-- inclouen les competències i la taula de diàleg, entre d'altres.

ALTRES CONDICIONS

A més del cessament del comandament únic i la data per a la taula de diàleg, exigeix aprovar un permís retribuït per a persones amb fills al seu càrrec i permetre als ajuntaments utilitzar el seu superàvit per fer front a la pandèmia.

També reclama que la pròrroga sigui de 15 dies com a màxim i "que es treballi en la modificació d'altres lleis, com la de salut pública per evitar aplicar indiscriminadament l'estat d'alarma".

Creu que "ja s'ha perdut prou el temps", i insisteix que aquestes són les seves condicions mínimes per a la pròrroga, que amb prou feines s'han arribat a discutir en negociacions, diu.

Contador