Publicat 27/1/2014 15:41:53 +01:00CET

Camacho demana a Mas paralitzar el procés perquè porta a "la il·legalitat i la frustració"

Alicia Sánchez-Camacho, PP
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

La líder del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, que paralitzi el procés sobiranista perquè "portarà els catalans a la il·legalitat i els independentistes a la frustració".

En roda de premsa, ha indicat que Mas "encalla el vaixell de Catalunya després de portar-lo a la deriva", i ha opinat que, després que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi dit que no permetrà la consulta, ha de canviar-se el rumb i tornar a la moderació per resoldre els problemes diaris dels catalans.

"Catalunya no pot seguir encallada en un procés estèril que no donarà cap fruit, perquè no es dialoga sobre il·legalitats", ha sentenciat Camacho, que s'ha dirigit al sector moderat de CiU per demanar que recapaciti i convenci Mas per liquidar el procés.

Segons ella, Mas planteja al Govern espanyol un "diàleg enverinat" i estèril, perquè Catalunya no pot decidir sobre el futur del conjunt dels espanyols, i ha afirmat que en realitat no vol dialogar, sinó imposar.

Ha insistit que Rajoy "no parlarà sota xantatge de qui vol trencar les regles del joc democràtic" i que només hi haurà diàleg sobre millorar la qualitat de vida dels catalans i els espanyols.

"Mas no vol dialogar, vol imposar un referèndum il·legal, un dia, una data i gairebé la resposta. Això no és dialogar. No es dialoga amb qui decideix unilateralment", ha recalcat.

CiU, "EXCESSIVAMENT NERVIOSA"

Ha considerat que la convenció del PP del cap de setmana va posar CiU "excessivament nerviosa" perquè Rajoy va dir la veritat als catalans sobre el que significaria la independència: l'exclusió i aïllament d'Europa i l'empobriment de la societat.

"Els recomano que es tranquil·litzin, que els catalans tenen dret a escoltar la veritat del president del Govern espanyol", ha afegit.

Per Camacho, el PP va demostrar ser "la referència per construir una alternativa moderada davant de l'estratègia agressiva dels que volen la separació de Catalunya", i ha destacat que van parlar de concòrdia i convivència davant de la divisió.

La popular ha indicat que, mentre que Artur Mas és "el president de la discòrdia i la divisió, Rajoy serà el president de la sortida de la crisi de Catalunya".

Ha destacat que llançaran una bateria de propostes per a la recuperació econòmica que inclouran una rebaixa fiscal per estimular l'economia i l'ocupació, ajudes a les pimes, una llei d'afany emprenedor, i que treballaran per reduir les llistes d'espera en sanitat.

A més, ha opinat que CiU "ha traït la voluntat majoritària dels catalans que el van votar per treure l'impost de Successions" i ha mantingut aquest impost empès per ERC.

PLA DE RAJOY

Ha posat èmfasi que Rajoy "té un compromís i té un pla per a Catalunya i Espanya" basat a dir la veritat als catalans, i ha afegit que preveuen parar el procés i que han estat prudents i serens però ferms.

"Mas sap que no pot posar cap urna perquè és il·legal: s'impugnaria davant del Constitucional i llavors estaria en la il·legalitat", segons ella.

A més, ha destacat que el PP ja treballa en la revisió del sistema de finançament per equilibrar la situació tributària de Catalunya, perquè l'actual model de finançament és "injust".

LLEI DE L'AVORTAMENT

Després de preguntar-se-li si creu que la futura llei de l'avortament ajudarà a sortir de la crisi, ha recordat que a Espanya, com en d'altres països europeus, hi ha un problema de natalitat que ha de millorar per mantenir l'Estat del Benestar i el sistema de pensions.

En aquest sentit, ha indicat que la nova llei defensa el dret a la maternitat i del no nascut, i ha rebutjat "les interpretacions desviades que li volen donar".