Actualitzat 25/07/2014 13:54

Colonial presenta una oferta de compra per Realia valorada en 650 milions d'euros

Només vol els edificis d'oficines de la immobiliària de FCC i Bankia, que inclouen una de les torres Kio de Madrid

MADRID, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

Colonial ha presentat una oferta de compra per la divisió de patrimoni de Realia, que valora aquest negoci principal de l'empresa en 650 milions d'euros i que està subjecta a un important llistat de condicions, segons ha informat la immobiliària de la qual el grup Villar Mir és primer accionista.

Una de les condicions de l'oferta de Colonial consisteix que la immobiliària actualment controlada per Bankia i FCC vengui "determinats actius no estratègics", entre els quals hi ha els centres comercials.

Aquestes desinversions podrien suposar gairebé la meitat del valor que la companyia que presideix Juan José Brugera atorga al negoci patrimonial de Realia, segons va detallar Colonial a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A més, Colonial condiciona l'operació a fer l'habitual anàlisi dels comptes ('due diligence') de Realia i a obtenir el finançament necessari.

Realia té una divisió de patrimoni que suma uns 419.000 metres quadrats, integrat per edificis d'oficines que suposen uns 243.000 metres quadrats, però també diversos centres comercials, un actiu no estratègic per a Colonial.

Entre els immobles d'oficines de l'empresa hi figura una de les Torres Kio de Plaza de Castilla de Madrid i la Torre Realia BCN de Barcelona.

En canvi, no entraria en l'operació el residual negoci de promoció d'habitatge i terra de Realia, que comprèn una cartera d'1,9 milions de metres quadrats de terra i un estoc d'uns 700 pisos.

"INVITACIÓ A NEGOCIAR".

Colonial considera la proposta com una "oferta temptadora" i una "invitació" a Realia a negociar, segons han indicat a Europa Press fonts del sector.

Així, en relació amb el termini del 31 de juliol que fixa l'oferta de la immobiliària de Villar Mir, s'estableix per aconseguir de la firma presidida per Ignacio Bayón una resposta sobre la seva disposició a seure a negociar, segons van detallar aquestes fonts.

Amb la presentació d'aquesta oferta, Colonial materialitza l'interès ja manifestat fa unes quantes setmanes per Realia, companyia que l'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri i el grup controlat per Esther Koplowitz van posar a la venda a finals de l'any passat.

FCC i Bankia controlen el 36,88% i el 24,95% respectivament de Realia, actualment valorada en uns 420 milions d'euros en funció del preu de mercat.

Els resultats semestrals de Realia mostren una retallada del 33% dels números vermells, fins a 18,5 milions, i l'obtenció d'ingressos per lloguers d'uns 40 milions d'euros.

Colonial llança la proposta un cop Realia ha tancat la venda de la filial francesa SIIC de París, una operació amb la qual ha ingressat 544 milions d'euros i ha retallat en 1.033 milions d'euros el deute, que ha quedat així reduït a uns 670 milions d'euros.

A més, la immobiliària participada per Villar Mir s'embarca en l'eventual compra d'una altra de les principals immobiliàries cotitzades espanyoles després que el mes de juny passat tanqués el triple procés de refinançament, recapitalització i reestructuració del seu accionariat que va dur a terme durant la primera meitat de l'any.

A més, Colonial també ha venut, en el marc de la mateixa operació que Realia, la participació del 29,6% que tenia a SIIC de París per 309 milions d'euros.

SUMAR GRANS PATRIMONIS

Amb l'eventual compra del patrimoni de Realia, Colonial reforçaria la posició que assegura tenir com una de les principals companyies patrimonialistes d'Europa.

Colonial, participada també pel fons sobirà de Qatar, summa una cartera d'edificis d'oficines repartits a Madrid, Barcelona i París que pugen a 1,10 metres quadrats de superfície valorats en uns 5.222 milions d'euros.

L'oferta de Colonial per Realia es registra en el marc del repunt que està registrant l'interès dels inversors internacionals pel mercat immobiliari no residencial espanyol.

Aquest interès s'està traduint en la constitució i sortida a Borsa de diverses societats d'inversió immobiliària cotitzada (socimi) que han atret inversors com George Soros i Paulson.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés