Publicat 04/05/2023 21:42

AMP.- Cegos lamenta les incidències de les oposicions però veu "incompliments" de la Generalitat

Reunió d'aquest dijous entre Generalitat i sindicats sobre les oposicions
David Zorrakino - Europa Press

"Cegos segueix compromesa amb la bona finalització d'aquest procés"

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

Cegos, l'empresa que va organitzar les oposicions de la Generalitat en què va haver incidències dissabte, ha lamentat els inconvenients per als aspirants però ha constatat "incompliments" de l'Administració pública sobre els quals li havia advertit, i ha afegit que "segueix compromesa amb la bona finalització d'aquest procés".

En un comunicat aquest dijous, ha lamentat que la Conselleria de la Presidència anunciï que rescindirà el contracte i es repetiran les proves: "Lamentem aquesta decisió comunicada per la consellera Vilagrà, la base jurídica de la qual desconeixem i que no se'ns ha comunicat formalment".

Cegos ha dit que continuarà amb el procés de custòdia i correcció de les proves, per salvaguardar els drets dels aspirants i per "dirimir l'abast de les incidències que -les últimes hores- la Generalitat ha recollit en una pàgina web no contemplada en els plecs del procediment".

Ha assegurat que el procés té una complexitat especial perquè hi ha moltes convocatòries i per la novetat del format d'execució, i que ha intentant complir tot el contracte "malgrat no disposar de tota la informació ni en temps ni en forma per part de l'administració".

CORRESPONSABILITAT DE TASQUES

El contracte donava a Cegos 4 tasques: imprimir exàmens i fulls de resposta, distribuir materials per a la realització dels exàmens a les aules, vigilar les aules durant l'examen i corregir-los en el termini establert.

Cegos al·lega que això "només suposa una part del procés" perquè la Generalitat tenia 3 tasques: disposar dels espais adequats, assignar i distribuir els candidats a les aules, i elaborar el material de l'examen (quaderns de preguntes i full de respostes, que després havia d'imprimir Cegos).

L'empresa veu en aquestes tres tasques "possible incompliment o compliment defectuós per part de la Generalitat, que va poder dificultar el correcte desenvolupament del procés selectiu".
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés