Publicat 27/1/2014 18:07:36 +01:00CET

Cases no retirarà la querella contra Rosell fins que el club asseguri que no hi haurà represàlies

Socio del Barça Jordi Cases
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El soci del FC Barcelona Jordi Cases i el seu advocat, Felipe Izquierdo, han explicat que mantindran la querella contra l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, per presumpta apropiació indeguda en la seva modalitat de distracció pel fitxatge del jugador Neymar, fins que el club els asseguri que no hi haurà represàlies ni se'ls farà pagar indemnització per danys i perjudicis.

"De moment ens quedem en estand by, no retirarem la querella fins a tenir per escrit que el club no emprendrà accions contra Cases, ni demanaran la indemnització per danys i perjudicis, com van avisar en un burofax que també asseguraven que el cost econòmic seria molt elevat", ha assegurat aquest dilluns Izquierdo en roda de premsa.

Cases ha assenyalat que ja tenia decidit retirar la querella, doncs el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ja l'ha acceptat a tràmit, al veure complert el seu objectiu, però aquest dilluns a la tarda ha matisat que no serà així fins a tenir seguretat completa i poder estar tranquil, per al que necessita un escrit del club blaugrana sobre aquesta qüestió; de totes maneres, no ampliarà la querella a l'actual president, Josep Maria Bartomeu, ni al vicepresident econòmic, Javier Faus.

En una compareixença que la que han detallat el 'timing' de les converses i negociacions amb el club, Izquierdo ha revelat que tenien un preacord amb el secretari i portaveu de la Junta Directiva blaugrana, Toni Freixa, des de dilluns passat perquè Cases retirés la querella si el club els garantia per escrit que no emprendria accions legals contra el seu representat.

Tot i això, dues anul·lacions de reunió per part de Freixa, que ara esgrimeix que el club no pot signar res perquè la querella és contra el ja expresident Rosell, han canviat l'escenari.

"De moment actuarem de manera passiva, no participaré en res. Estarem en estand by de moment. Cases es pensa retirar de la querella per conèixer els detalls dels 40 milions, perquè la querella ja no és temerària i perquè s'ha demostrat que Rosell va mentir", ha comentat Izquierdo, tot i que ni ell ni Cases han deixat clar quan i el per què van decidir fer-se enrere en un moment donat.

Amb els papers en el seu poder, i amb ells el saber per què es van pagar aquests 40 milions d'indemnització a la societat N&N dels pares de Neymar, Cases no va optar per retirar-se de la querella fins a conèixer que ja estava admesa a tràmit en l'Audiència Nacional, dimecres passat, i després d'escoltar, en públic divendres, l'explicació del ja president Josep Maria Bartomeu.

CASES, CANSAT, S'APARTA

El soci Cases vol retirar la querella al tenir l'objectiu complert de saber què havia passat amb els 40 milions pagats i, a més, la seguretat que no era temerària a l'haver estat admesa a tràmit.

En aquest marc, va parlar dissabte amb el directiu Jordi Cardoner i es va quedar amb la seva paraula que no hi hauria accions legals per part del club en contra seva, però assegura que necessita tenir-lo per escrit per retirar del tot la querella.

"Jo havia decidit retirar la querella, però fins que no tingui això per escrit no puc fer-ho. L'objectiu de la querella era saber per què es pagaven els 40 milions a l'empresa dels pares de Neymar. La relació amb els dirigents del Barça és cordial, i crec que per rebaixar la tensió que hi ha en el club seria bo que retirés la querella", s'ha sincerat Cases.

En aquest sentit, ha assegurat tenir la consciència molt tranquil·la: "He actuat com creia que havia de fer-ho. Tot això em sobrepassa, aquest enrenou, i com més aviat acabi molt millor per a tots. Estic bastant saturat d'això, l'actitud de Bartomeu és bona i entre tots això cal calmar, la meva actitud és la de col·laborar. Suposo que hi haurà gent que hagi entès el que he fet i gent que no, he actuat com creia. La gent és lliure, si sóc el dimoni ho seré, i si sóc un heroi ho seré", ha conclòs el soci, que ha optat per no parlar més davant dels mitjans.

el més llegit

 1. 1

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 2. 2

  Quatre detinguts per voler matar dos veïns de Tarragona mitjançant un sicari

 3. 3

  La Plataforma per la Llengua demana a TV3 que "s'aturi la castellanització" de la cadena

 4. 4

  Detectat un brot amb cinc positius a Matadepera

 5. 5

  La Cambra de Barcelona eleva la caiguda del PIB català al 10,3% el 2020 i al 13% amb rebrot