Publicat 24/05/2024 19:53

AMP.- BBVA demana a la CNMV autorització per l'OPA sobre Sabadell

Façana de l'edifici 'La Vela', a la ciutat del BBVA, a 30 d'abril de 2024, a Madrid (Espanya)
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 24 maig (EUROPA PRESS) -

BBVA ha presentat aquest divendres davant de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la sol·licitud d'autorització de l'oferta pública d'adquisició (OPA) sobre Banc Sabadell que havia anunciat fa unes dues setmanes, segons ha informat.

L'autorització de la CNMV és un dels passos previs que necessita el banc per poder llançar l'OPA. També requereix d'autorització del Banc Central Europeu (BCE) i de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Segons recull el document presentat aquest divendres, BBVA notificarà la concentració econòmica resultant de l'oferta a les autoritats de defensa de la competència a França i el Marroc. No obstant això, l'oferta no ha quedat subjecta a la condició d'obtenció de les seves autoritzacions.

L'oferta es dirigirà a un total de 5.440.221.447 accions ordinàries de Banc Sabadell, de 0,125 euros de valor nominal cadascuna, totes elles pertanyents a una mateixa i única classe i sèrie.

Així mateix, l'OPA requereix de l'autorització del BCE per al control de les filials a l'estranger de Sabadell: TSB, les filials a Mèxic, dues filials a Bahames i una a Cuba.

També necessita el vistiplau de la CNMV per adquirir el control indirecte de Sabadell Securities USA, un 'broker dealer' filial de Sabadell a Estats Units; així com del Banc Central del Marroc en relació amb el control indirecte en la sucursal que Sabadell té a Casablanca.

Després d'una anàlisi, BBVA ha conclòs que no necessita l'autorització de la Reserva Federal d'Estats Units ni del Departament de Serveis Financers de l'Estat de Nova York o l'Oficina de Regulació Financera de Florida.

BBVA també indica que presentarà davant de la CNMV documentació "acreditativa" que té garanties suficients per fer front a l'oferta. Per aquest motiu, BBVA ha decidit convocar una junta general d'accionistes per decidir sobre l'emissió de noves accions per poder realitzar el bescanvi pels títols de Sabadell.

El passat 9 de maig, BBVA va decidir llançar una OPA hostil sobre el 100% de les accions de Banc Sabadell després del rebuig del consell d'aquesta entitat a una proposta de caràcter amistós.

BBVA ofereix als accionistes de Sabadell un bescanvi d'un títol nou per cada 4,83 de Sabadell, la mateixa oferta que havia proposat la setmana passada al consell d'administració de l'entitat catalana, la qual cosa constituïa una prima del 30% sobre el preu de tancament d'ambdues entitats del passat 29 d'abril.

Els accionistes de Banc Sabadell tindran un 16% de participació en l'entitat resultant. El preu equivalent de la contraprestació en efectiu és de 2,12 euros per acció de l'entitat d'origen català.

BBVA preveu que el tancament de l'operació es dugui a terme en un període d'entre sis i vuit mesos, una vegada rebi les autoritzacions necessàries.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés