Publicat 15/7/2020 21:52:28 +02:00CET

AMP.- Barcelona demana revisar l'aforament de la família real i investigar casos de corrupció, amb el suport del PSC

El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, en la comissió de Presidència.
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La comissió de Presidència de Barcelona d'aquest dimecres ha aprovat una proposició amb contingut de declaració institucional de BComú, que governa la ciutat al costat del PSC, que insta el Congrés a revisar l'aforamiento dels càrrecs públics i la família real i investigar casos de corrupció.

La proposta dels comuns, pactada amb el PSC, ha modificat el text original, en el qual demanaven "revisar els privilegis" de la Monarquia, i ha prosperat amb els vots favorables de BComú, PSC, ERC i JxCat, i els vots en contra de Cs, PP i BCN Canvi.

Finalment, el text aprovat demana al Congrés dels Diputats "reformar l'ordenament jurídic vigent per revisar els aforaments dels càrrecs públics i els membres de la família real i garantir la investigació dels presumptes fets delictius per evitar que quedin impunes".

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha explicat que la proposició respon les informacions relacionades amb el Rei emèrit Juan Carlos I per haver cobrat suposadament comissions per intercedir en el contracte de l'AVE a la Meca.

"Davant la corrupció reiterada no pot haver-hi marge per a la impunitat", ha dit Serra, i ha afegit que, en la seva opinió, la Monarquia és una institució caduca, impròpia d'una democràcia avançada i que fa falta abolir.

La regidora d'ERC Elisenda Alamany ha qualificat "de proposta de mínims" el text de BComú, i Jordi Martí (JxCat) ha dit que el text final és de rebaixa i de renúncia dels comuns, i ha demanat que usin els ministres que tenen a Madrid en aquest aspecte.

No obstant això, el regidor de Cs Paco Sierra ha retret "l'assetjament vergonyós de Podem a la Monarquia", i ha assegurat que la conducta de Felip VI és exemplar; Josep Bou (PP) ha alertat que les repúbliques han anat malament a Espanya, i Manuel Valls (BCN Canvi) ha dit que un presumpte cas de corrupció no pot acabar amb la institució.

el més llegit

 1. 1

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 2. 2

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 3. 3

  El ple de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or a Heribert Barrera amb els vots contraris d'ERC i JxCat

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda