Publicat 24/01/2014 13:26

Barcelona assegura que per primera vegada des del 2007 es frena l'increment de la desigualtat

S.Recasens, J.Forn y X.Trias
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha assegurat aquest divendres que s'ha aconseguit frenar a la capital catalana l'increment de les desigualtats entre rics i pobres.

Al ple extraordinari que ha celebrat el consistori, sol·licitat pel PSC i que ha abordat de manera monogràfica la cohesió social en els barris, Forn ha explicat que si el 2007 les rendes baixes representaven el 22% de la ciutadania, el 2011 aquest percentatge havia pujat al 39%, però que el 2012 el creixement d'aquesta dada per primera vegada es va frenar des del començament de les crisis.

Es mantenen les desigualtats entre els barris més rics i els més pobres de la ciutat, però "la distància entre uns i altres no ha crescut", ha afegit Forn, després que el president del grup socialista a l'Ajuntament, Jordi Martí, carregués contra la falta de sensibilitat del govern social en la matèria.

Martí ha assegurat que arran de la crisi econòmica Barcelona "s'ha fracturat socialment" i després d'entonar el 'mea culpa' i reconèixer errors del PSC en les més de tres dècades en les quals va governar la ciutat, ha assegurat que des que CiU ostenta l'alcaldia la cohesió social ha perdut posicions.

Segons el dirigent socialista, la inversió per habitant en els barris s'ha reduït a la meitat, no es prioritza la cohesió social i hi ha per part del govern municipal un distanciament cap a la ciutadania i les seves preocupacions.

En aquesta línia, el president d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha reivindicat el final dels desnonaments i els talls en els subministraments bàsics per impagament, i sobre l'actuació de l'alcalde Xavier Trias i els seus regidors, ha dit: "Governen per a l'1%" d'habitants més rics.

Davant de les crítiques dels partits d'esquerres, Forn ha enumerat diverses dades per demostrar que, segons la seva opinió, el govern municipal de CiU en minoria està compromès amb la cohesió social: s'han acabat amb les llistes d'espera en el servei de teleassistència, els serveis socials van atendre el 2013 un 15% d'usuaris més que el 2010 i també que durant aquests tres anys s'ha incrementat en un 40% el nombre d'àpats servits en els menjadors socials.

UpB APEL·LA A LA INDEPENDÈNCIA

UpB, grup municipal on s'integra ERC, ha fet dos grans reivindicacions: segons el seu líder al consistori, Jordi Portabella, la sortida de la crisi econòmica no ha d'implicar una consolidació de l'estratègia econòmica dels neoliberals, i al mateix temps, no pot ser que el Govern espanyol no escolti els "dos milions de persones" que es van mobilitzar en la passada Diada a favor de la secessió, una batalla que, segons ha dit, es guanyarà.

El vot del PP ha estat decisiu perquè la proposta del PSC no hagi sortit endavant, i el president del seu grup municipal, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que hi ha assignatures pendents que s'arrosseguen pels "incompliments sistemàtics dels tripartits municipals i català", entre els quals hi ha de les inversions pendents de la Llei de Barris, projecte emblemàtic del primer tripartit presidit per Pasqual Maragall.

Fernández Díaz ha assegurat que Jordi Martí està més pendent de les primàries de Barcelona i de la situació del PSC que dels problemes dels barcelonins: "Aquest ajuntament és la casa gran, no la Casa del Poble", com en ocasions s'anomena a la seu central del Partit Socialista.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés