Publicat 20/03/2015 15:23

Banc Sabadell catapultarà la seva internacionalització del 5 al 22% amb la compra de TSB

Miguel Montes y Jaume Guardiola (Banco Sabadell)
EUROPA PRESSQ

Preveu sinergies de costos de 220,78 milions d'euros anuals a partir de 2018

BARCELONA, 20 març (EUROPA PRESS) -

Banc Sabadell passarà a tenir un 22% dels seus actius a l'exterior, respecte del 5% actual, segons ha anunciat aquest divendres el conseller delegat de l'entitat, Jaume Guardiola, en roda de premsa després d'acordar la compra del britànic TSB, que preveu completar a l'estiu.

Ha explicat que "l'estratègia del banc és invertir en mercats que puguin agregar valor" i potenciar la seva internacionalització, sense abandonar la seva voluntat de seguir creixent a Espanya, i que l'adquisició al Regne Unit ofereix aquesta oportunitat.

Ha afegit que "en un temps prudencial" Banc Sabadell pot arribar a un 30% d'actius a l'exterior, i que manté la seva aposta pels Estats Units i per Mèxic, país aquest últim on preveu operar com a banc cap a l'octubre bàsicament en el segment d'empreses, i llançar en el tercer trimestre de 2016 oferta per a particulars.

Guardiola ha assenyalat que aquesta compra preveu tenir un "efecte neutre en el capital" --amb un ràtio de capital que serà de l'11,5% o superior al final de la transacció i després d'ampliar capital en 1.600 milions-- i un efecte positiu en el benefici per acció a mitjà termini, mentre que, una vegada adquirit TSB, l'entitat catalana preveu un estalvi de costos de 160 milions de lliures anuals (220,78 milions d'euros) a partir del 2018.

A més, Banc Sabadell espera que els costos de migració de la plataforma tecnològica de TSB a la de Banc Sabadell "seran més que compensats" pels 450 milions de lliures (620,52 milions d'euros) que pagarà Lloyds --accionista majoritari de l'entitat britànica amb un 50% del capital-- per aquest concepte.

SEGUIRAN LA MARCA I ELS DIRECTIUS

"Creiem que és una bona operació en termes de preu i que tenim una oportunitat clara de creació de valor", ha asseverat Guardiola, que ha afegit que es conservarà la marca i l'equip directiu de TSB --incorporant al consell, de nou persones, a tres representants de Banc Sabadell--, mentre que l'entitat presidida per Josep Oliu aportarà la seva experiència perquè l'entitat britànica segueixi creixent en banca de particulars i impulsi el seu negoci de pimes, així com que complementi la seva activitat amb nous productes --ara se centra en hipoteques, comptes corrents i productes d'estalvi--.

Després de preguntar-li per oportunitats en el negoci d'assegurances, TSB té actualment aliances per a assegurances de vida i generals, però el director general de Banc Sabadell, Miguel Montes, ha assenyalat que és un àmbit poc explotat i que ho analitzaran quan prenguin el control de l'entitat britànica, mentre que Guardiola ha indicat que el negoci assegurador al Regne Unit és diferent d'Espanya, per la qual cosa cal estudiar-lo a fons.

EXCLUSIÓ DE BORSA I INTERPRETACIONS POLÍTIQUES

Pel que fa a si Banc Sabadell exclourà de la Borsa londinenca TSB quan culmini l'OPA, Guardiola ha confiat que la seva oferta de compra tindrà una gran acceptació, per la qual cosa, si el 'free fload' de l'entitat britànica queda molt reduït, no té sentit que segueixi cotitzant.

Front a interpretacions polítiques de la internacionalització de Banc Sabadell pel debat independentista a Catalunya, ha assegurat que cal fer una "lectura en clau econòmica i empresarial" d'aquesta operació, i que no cal veure qüestions més enllà.

SENSE AJUSTOS LABORALS

Respecte a la plantilla de TSB, que actualment és de 8.638 treballadors, Montes ha afirmat que no hi ha previst retallar personal ni nombre d'oficines perquè l'estratègia actual de l'entitat i que comparteix Banc Sabadell és créixer, de manera que "no recomana fer cap retallada de capacitat sinó al revés".

En tot cas, ha afegit que és possible que la pròpia gestió de TSB tingui previstos alguns ajustos, perquè en alguns llocs hi ha carències i en altres sobrants: "Forma part del pla de negocis ja plantejat, i no amb motiu de la nostra adquisició".

ARRIBAR AL 6% DE QUOTA EN COMPTES CORRENTS

TSB té uns actius de 34.884 milions d'euros i 4,6 milions de clients, i la seva quota de mercat en oficines és del 6,1%, mentre que la de comptes corrents és del 4,3%, tot i que Guardiola ha assenyalat que el 2014 va concentrar el 8,4% dels comptes que s'han obert al Regne Unit, en línia per arribar al percentatge en comptes que li correspondria per la seva quota d'oficines, de prop del 6%.

Ha afegit que l'estructura de TSB és la d'un banc "fet per créixer" i que disposa d'alts nivells de capital per poder aconseguir-ho (amb una ràtio Tier 1 del 19,7%), així com una reduïda morositat del 0,9% i un sòlid equip professional, segons les seves paraules.

Amb la compra de TSB, Banc Sabadell manté els seus objectius de rendibilitat del pla estratègic Triple (2014-2016) i supera els objectius d'internacionalització --que eren del 12%--, mentre que segueix en peu la seva meta d'arribar a un benefici de 1.000 milions d'euros el 2016 sense tenir en compte l'aportació de TSB.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés