Publicat 4/10/2019 20:52:14 +02:00CET

AMP.- ANC i Òmnium impulsaran cinc marxes a Catalunya el dia de la sentència de l'1-O

BARCELONA, 4 oct. (EUROPA PRESS) -

ANC i Òmnium impulsaran cinc marxes de tres dies a Catalunya el dia que es conegui la sentència del judici de l'1-O, que recorreran uns 100 quilòmetres cadascuna i confluiran a Barcelona.

Les cinc columnes --anomenades 'Marxes per la Llibertat'-- sortiran de Girona, Tarragona, Tàrrega (Lleida), Vic, Berga (Barcelona), i es realitzaran en cinc etapes de 20 quilòmetres, han detallat les entitats en un comunicat conjunt aquest divendres.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, han explicat aquesta primera acció unitària per respondre la sentència del judici, que es coneixerà en els propers dies.

El mateix dia en què el Tribunal Suprem (TS) faci pública la sentència també es convocaran diverses concentracions a les 20.00 hores en diversos municipis, han ressaltat ambdues entitats.

PERNOCTACIÓ I MENJAR

El primer i el segon dia de les marxes hi haurà dues etapes --una al matí i una altra a la tarda--, i el tercer dia només hi haurà la matinal, ja que es preveu arribar a la capital catalana al migdia.

La voluntat és també "retornar a la ciutadania el paper protagonista de les mobilitzacions", segons l'ANC, que ha detallat que no hi haurà limitacions per participar i que cada etapa començarà i acabarà en un nucli urbà.

S'oferiran esmorzars, dinars i sopars populars, i es podrà pernoctar en els municipis en els quals acabi l'etapa diària de forma gratuïta per poder prosseguir la marxa l'endemà, alguna cosa que requerirà reserva en una web que s'obrirà aquest mateix divendres.

Les entitats han destacat que la iniciativa està inspirada en marxes pacífiques històriques i que vol ser una "resposta de país en favor de la llibertat" dels dirigents independentistes empresonats i pretén involucrar a tot el territori de forma transversal i plural.