Publicat 19/5/2014 16:38:49 +02:00CET

Feijóo afirma que CiU està desdibuixada i creu que és "dolent" per a la federació

Angel Ros y Alberto Núñez Feijóo
EUROPA PRESS

Insisteix que li encantaria que Felipe González assumís el repte de la sanitat pública

LLEIDA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dilluns a Lleida que CiU, que sempre ha pactat amb els partits de Govern grans qüestions d'Espanya, està desdibuixada i ja no se la coneix, el que segons la seva opinió és "dolent" per a la federació.

"Si hi ha un partit que ha pactat les grans qüestions d'Espanya ha estat CiU, ha donat suport al PSOE i al PP i, per tant, és copartícip de l'Espanya que tenim" ha afirmat Feijóo al centre Gallec de Lleida, en un acte de campanya de les eleccions europees.

"Si a aquesta Convergència ja no la coneixem i està desdibuixada, jo crec que és dolent per a CiU, si vol seguir sent un referent", ha assegurat Feijóo després de ser rebut per l'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros.

Feijóo, acompanyat del candidat del PP de Catalunya a les eleccions europees, Santiago Fisas, ha afirmat que el problema de qualsevol president d'una comunitat és l'atur i el finançament dels serveis públics, i ha considerat, sense esmentar a cap dirigent, que quan un polític deixa de ser útil a la societat es converteix no en una solució, "sinó en un problema".

El popular ha destacat que el poble català és tolerant i que les seves empreses i les seves gent tenen una relació amb la resta dels espanyols i amb el conjunt del món, i ha afirmat que la Catalunya de sempre va liderar la bonança econòmica a Espanya i va ser la Catalunya que, quan hi ha hagut dificultats en la dècada dels noranta, també va vèncer les crisis "dins d'Espanya".

Amb aquests arguments ha assegurat que la comunitat catalana no ha canviat i que el que pot haver canviat són "algunes polítiques i alguns governs".

Preguntat sobre si temia que el PP deixés de poder negociar amb la Generalitat després d'una possible consulta sobiranista, Feijóo ha insistit que cap president pot "enviar el seu poble a cometre un acte il·legal generalitzat".

En aquest sentit, ha afegit: "Els pobles tenen molta més intel·ligència del que alguns dirigents en algun moment de la seva història es creuen".

PROPOSTA DE CONCERTACIÓ SANITÀRIA A GONZÁLEZ

Sobre la proposta que ha fet aquest dilluns perquè l'expresident del Govern espanyol Felipe González liderés un projecte de concertació en sanitat, ha argumentat que, segons la seva opinió, l'excap de l'executiu seria un "excel·lent president d'una comissió d'estudi per a la viabilitat del sistema sanitari públic".

"M'encantaria que assumís el repte per la sanitat pública espanyola i per l'estat autonòmic", ha remarcat, i ha insistit que la sanitat en pocs anys suposarà la meitat dels pressupostos de les comunitats autònomes.

També ha considerat oportuna la proposta a González perquè l'expresident ha plantejat que en les dificultats és bo la unió de grans partits: "Si no podem tenir governs de concertació, podem fer polítiques de concertació", ha conclòs el president de la Xunta.