Publicat 2/2/2019 11:03:15 +01:00CET

AMP.- 14 persones passen la nit a la seu de la CE a Barcelona per la protesta de l'ANC

Protesta de l'ANC davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 febr. (EUROPA PRESS) -

Un total de 14 persones han passat la nit entre el divendres i aquest dissabte a la seu de la Comissió Europea (CE) i el Parlament Europeu a Barcelona en el marc de la protesta de l'ANC per les "vulneracions de drets" que s'estan produint a Catalunya per part de l'Estat.

En declaracions a Europa Press aquest dissabte al matí, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que els activistes "han passat bé la nit", que estan fermes i tranquils.

A més, ha explicat que preveuen acabar a les 11 hores l'acció en aquest punt de Barcelona, al passeig de Grcia.

Unes cinquanta persones també estaven el matí d'aquest dissabte a la porta de la seu de la CE i portaven pancartes amb el lema 'Self-determination is a right, not a crime. Make a move' --'L'autodeterminació és un dret, no un crim. Moveu-vos'--.

Fonts de la Representació de la CE a Barcelona han informat a Europa Press que el seu director, Ferran Tarradellas, també ha passat la nit a la seu.

Els Mossos d'Esquadra han informat a Europa Press que l'unitat de mediació del cos policial va intervenir per facilitar l'acord entre manifestants i la seu de la CE.

La protesta va comenar la nit del divendres després de lliurar una carta a la CE dirigida al seu president, Jean-Claude Juncker, en la qual li demanaven aplicar l'article 7 del Tractat de Lisboa per suspendre els "drets electorals" d'Espanya en les institucions comunitries.