Publicat 4/10/2019 20:48:50 +02:00CET

AMP.- 10N.- Mireia Vehí encapçalarà la candidatura de la CUP per Barcelona

Mireia Vehí, CUP
CANIDATURA D'UNITAT POPULAR (CUP)

Està pendent de la ratificació de la militància, que votarà fins a la nit del dissabte

BARCELONA, 4 oct. (EUROPA PRESS) -

L'exdiputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí serà el cap de llista per Barcelona de la formació a les eleccions del 10 de novembre, les primeres generals a les quals es presenta el partit.

Els també exdiputats al Parlament Albert Botran i Eulàlia Reguant, que com Vehí formen part del Secretariat Nacional de la CUP, seran el segon i la tercera de la candidatura, ha informat la CUP-Per la Ruptura en un comunicat aquest divendres.

Aquests noms formen part de la proposta presentada per la comissió encarregada de confeccionar les llistes i del Secretariat Nacional 'cupaire', però haurà de ser validada per la militància de les organitzacions que conformen la llista amb la qual concorrerà a les eleccions al Congrés, en una votació que es tancarà el dissabte a les 23.59 hores.

La proposta per a la llista per Barcelona inclou com a número quatre a l'exalcalde de Capellades Aleix Auber; al cinc a la la militant de Lluita Internacionalista --que forma part de la Crida Constituent-- Esther de Alcázar, i li segueixen l'exalcalde de Sabadell (Barcelona) Maties Serracant, els exdiputats Pilar Castillejo i Julià de Jòdar, Eva Fernández i Ignasi Bea del sisè al desè posat de la llista.

GIRONA, LLEIDA I TARRAGONA

La CUP proposa que la llista per Girona estigui liderada per Non Casadevall, seguit per Maria Besora; per la de Lleida, els 'cupaires' han pensat en Francesc Gabarrell i Júlia Carbonell i, per a Tarragona, en Mariona Quadrada i l'exdiputat parlamentari Sergi Saladié.

La formació ha destacat que les persones proposades tenen "recorregut dins de l'àmbit parlamentari i del món municipal, així com en moviments socials feministes, ecologistes i antiracistes".

Ha recordat que, des de juny, la CUP disposa d'un protocol propi per a la prevenció i abordatge de les agressions masclistes, mitjançant el qual la Comissió Nacional feminista ha revisat als integrants de les llistes.

DIFICULTAR LA GOVERNABILITAT

Ha reiterat que l'aposta de la CUP-Per la Ruptura en els comicis se centra a articular una acció política que "posi èmfasi en la necessitat d'impugnar d'arrel el règim i els interessos polítics i econòmics que els sustenten".

Aquest objectiu se suma al de defensar "el dret d'autodeterminació, l'amnistia per a totes les persones represaliadas per l'Estat espanyol", els drets civils, socials i polítics, ha ressaltat la CUP, que vol dificultar la governabilitat.

"La formació no pararà de fer acció política fos i dins del marc institucional fins que es reconeguin els drets dels pobles a decidir el seu futur en tots els àmbits", ha advertit la formació.