Actualitzat 13/5/2020 11:50:55 +00:00 CET

Amnistia Internacional torna a demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart acudeixen a declarar l'Audiència Nacional
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Amnistia Internacional ha tornat a demanar aquest dimecres la llibertat del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi admès a tràmit els recursos d'empara que van presentar els condemnats per l'1-0.

En un comunicat, l'entitat ha explicat que, després d'aquesta admissió a tràmit del TC, ha elaborat un informe basat en el dret internacional que assenyala la "vaguetat" del delicte de sedició pel qual van ser condemnats.

En l'informe, argumenta que la definició i interpretació del delicte de sedició "resulten contràries al principi de legalitat", i que en el cas de Cuixart i Sànchez suposa una restricció desproporcionada dels seus drets a la llibertat d'expressió i reunió pacífica.

Amnistia Internacional considera que la sentència del Tribunal Suprem "vulnera el seu dret a la llibertat d'expressió i reunió pacífica, i argumenta que han de ser posats en llibertat de manera immediata".

Així mateix, ha enviat aquest informe a la Fiscalia del TC, a la Fiscalia General de l'Estat i a la Sotsdirecció General del Constitucional i Drets Humans de l'Advocacia de l'Estat, a més dels advocats de les defenses i l'acusació particular.

El director d'Amnistia Internacional Espanya, Esteban Beltrán, ha defensat la necessitat de "revistar substancialment la definició del tipus penal de sedició per garantir que no criminalitza indegudament l'exercici de les llibertats d'expressió i reunió pacífica, ni imposa penes desproporcionades a actes de desobediència civil pacífica", per la qual cosa demana una reforma del Codi Penal.

Contador