Publicat 10/6/2019 10:57:47 +02:00CET

Amber Rudd ofereix el seu suport a Jeremy Hunt en la cursa per succeir May

Cabinet Meeting
Andrew Parsons - Archivo

MADRID, 10 juny (EUROPA PRESS) -

La ministra de Treball i Pensions del Regne Unit, Amber Rudd, ha indicat aquest diumenge que ofereix el seu suport a Jeremy Hunt, ministre d'Afers exteriors, en la cursa per succeir la primera ministra britànica, Theresa May.

"Dono suport a Jeremy Hunt. Ens trobem davant moments de gran importància i necessitem que hi hagi un respectable home d'Estat al que Brussel·les escolti, no més fanfarroneria. Hunt és el líder que necessitem", ha asseverat Rudd en el seu compte de Twitter.

"Jeremy és un guanyador amb una trajectòria d'èxit en els negocis i al Govern", ha afegit la ministra i la diputada del Partit Conservador britànic.

Aquest mateix diumenge, Hunt ha assegurat que la cancellera alemanya, Angela Merkel, estaria disposada a renegociar l'Acord de Retirada del Regne Unit de la Unió Europea si el nou primer ministre té "l'enfocament adequat".

No obstant això, Brussel·les ha repetit per activa i per passiva que no està disposat a renegociar l'Acord de Retirada pactat amb May i que ha causat la dimissió de la primera ministra pel rebuig dels 'brexiters' del seu propi partit a ratificar al Parlament aquest acord per considerar que vincula excessivament el Regne Unit amb la UE.

Hunt ha aprofitat durant els actes per l'aniversari del Desembarcament de Normandia per carregar contra el favorit per succeir May, Boris Johnson, "una persona ultrarradical", que només aconseguiria "una resposta ultrarradical" del bloc comunitari.