Publicat 24/7/2019 10:25:49 +02:00CET

Amazon creix a Espanya amb un nou centre de distribució a Barcelona que crearà 230 llocs de treball en tres anys

Planta Amazon en Illescas
JCCM

Primer centre a Europa a disposar de la tecnologia 'Pegasus'

MADRID, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

Amazon impulsa la seva presència a Espanya amb l'obertura la tardor d'aquest any d'un nou centre de distribució, que estarà situat a Barberà del Vallès (Barcelona) i que crearà 230 llocs de treball fixes en tres anys.

El nou centre, que es converteix en el setè d'Amazon a la província de Barcelona, comptarà amb una superfície útil de més de 28.000 metres quadrats, aproximadament com quatre camps de futbol junts, i s'encarregarà de gestionar els paquets que rebin des dels centres logístics, abans que siguin transportats a les estacions logístiques, on finalment seran recollits pels conductors per entregar-los als clients.

D'aquesta manera, el gegant del comerç electrònic continua elevant el volum de les seves operacions a Espanya amb l'objectiu de satisfer la creixent demanda dels clients, amplia la seva varietat de productes i contribueix al creixement de les petites i mitjanes empreses que venen en el seu 'marketplace'.

El nou centre de distribució comportarà la creació de més de 230 llocs de treball fixes en tres anys i els treballadors disposaran d'un salari competitiu, un complet paquet de beneficis i l'oportunitat de treballar amb l'última tecnologia d'Amazon Robotics, els Pegasus Drives, en un modern entorn de treball.

PIONER A DISPOSAR DE LA TECNOLOGIA PEGASUS

D'aquesta manera, el centre de Barberà del Vallès serà pioner a Europa en ser el primer de disposar de la tecnologia Pegasus. La instal·lació aprofita com a base la tecnologia de les plantes d'emmagatzematge d'Amazon Robotics que ja utilitza en els centres logístics, on els robots es desplacen dins d'un camp.

No obstant això, en comptes de moure grans prestatgeries d'emmagatzematge, aquestes unitats robòtiques gestionen i dirigeixen paquets individuals. Així, els Pegasus Drives reben els paquets individualment en la seva cinta transportadora, es mouen a través del camp robotitzat i col·loquen el paquet a la rampa adequada en funció del punt de destinació.

'Pegasus Drive' és el robot més recent d'Amazon, dissenyat per obtenir més eficiència en el procés de distribució, de manera que els clients puguin rebre les seves comandes encara més ràpid.

El director de centres de distribució a Europa, Dennis Oates, ha celebrat poder comptar a Europa amb aquesta tecnologia. "Estem molt emocionats de veure que els nostres centres són cada vegada més sofisticats a mesura que la tecnologia d'Amazon Robotics evoluciona. Gràcies a aquests avanços ajudem els nostres treballadors a formar-se per a nous i interessants llocs de treball, com a responsable de processos en el camp de robots o especialista en control de flux, i reforçar-los adaptant les seves habilitats", ha explicat.

Per la seva banda, l'alcalde de Barberà, Xavier Garcés, ha subratllat la importància que Amazon s'instal·li al seu municipi. "Denota la confiança en la situació estratègica del nostre municipi, la generació de llocs de treball estables i de qualitat, la innegable difusió del nom de Barberà el Vallès i la possibilitat d'articular mecanismes que permetin que el comerç de la localitat pugui ser un element actiu o bé com a proveïdors o bé com a receptors del servei de distribució que actualment la ciutadania demanda", ha recalcat.