Publicat 02/11/2015 18:47

Amancio Ortega, Rafael del Pino i germans, i Juan Roig, les fortunes més grans d'Espanya

Tanca el 'Top-10' el president de Grifols i família amb 2.600 milions d'euros

MADRID, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, es manté com la primera fortuna d'Espanya amb un capital de 60.900 milions euros, seguit dels màxims accionistes de Ferrovial, Rafael del Pino i germans (8.600 milions d'euros), i del president de Mercadona, Juan Roig (7.500 milions d'euros), que es mantenen per segon any consecutiu com els tres espanyols més rics, segons la llista nacional feta per la revista 'Forbes'.

Així, el podi es repeteix respecte a les dades de l'any passat, mentre que Sandra Ortega Mera, hereva de Rosalía Mera, (7.500 milions d'euros) manté la quarta plaça de la classificació i se situa com la primera dona en aquest rànquing.

El 'Top-10' de les fortunes més grans espanyoles inclou també, per aquest ordre, el propietari de Mango, Isak Andic (4.500 milions d'euros), i la presidenta de Coca-Cola Iberian Partners, Sol Daurella Comadrán i família (3.700 milions d'euros), que ascendeix en la classificació, i als accionistes de Corporació Gestamp, Francisco i Jon Riberas Mera, que ocupen la setena plaça amb 3.200 milions d'euros.

Amb un capital de 2.800 milions d'euros se situen les famílies Herráiz Mahou i Gervás, accionistes de Mahou San Miguel, seguits pel president d'OHL, Juan Miguel Villar Mir (2.700 milions d'euros). Tanca el 'Top-10' el president de Grifols, Víctor Grifols Roura i família amb 2.600 milions d'euros.

Sobre Amancio Ortega, la revista afirma que els negocis de l'home més ric d'Europa van "vent en popa" i Inditex ha superat els dubtes d'inversors i analistes i torna a créixer "a velocitat de creuer, inclòs al mercat espanyol", mentre el seu 'holding' immobiliari avança a un ritme encara superior.

UN 15% MÉS RICS

Així, la fortuna total de les 100 persones més riques d'Espanya ha crescut un 15% a l'últim any (24.826 milions) i arriba a la xifra de 189.250 milions d'euros.

Forbes destaca que d'aquestes xifres es dedueix que ha estat "un any positiu" per a les fortunes més grans d'Espanya, gràcies a un escenari de recuperació econòmica, tot i que afegeix que la "molt bona arrencada" en els mercats s'ha vist enfosquida per les caigudes provocades pels dubtes sobre les economies emergents.

La llista Forbes inclou onze dones, tres menys que el 2014 i una més que el 2013, 68 homes i 21 famílies; aquest any, a més, l'edat mitjana dels rics ha baixat als 61,6 anys, respecte dels 67 de l'any passat.

Per regions, tot i que tant Catalunya com la Comunitat de Madrid acullen cada una 26 membres de la llista, és la segona la que concentra més capital, amb 40.125 milions d'euros, respecte dels 32.725 milions en territori català.

Tot i que amb menys rics a la llista, només 8, és Galícia la comunitat 'més rica', amb 73.725 milions d'euros, ja que inclou Amancio Ortega en el seu còmput.

Pel que fa a l'origen d'aquestes fortunes, el sector tèxtil és el més preponderant, ja que acumula un total de 76.950 milions d'euros repartits en set posicions, seguit del negoci immobiliari, les finances, la Borsa o l'alimentació.

NOVES ENTRADES

Entre les novetats de la llista del 2015, destaca l'entrada de Thomas Andreas Meyer, fundador de Desigual, al lloc número 11 amb una fortuna de 2.500 milions d'euros. Així, la revista recorda que l'entrada del fons francès Eurazeo ha valorat la companyia en 3.000 milions d'euros.

En aquesta línia la família Montoro Muñoz, propietaris de la immobiliària Monthisa], debuta en la posició 56 amb una fortuna de 700 milions d'euros, i és "una de les poques empreses del totxo que han sobreviscut a la gran crisi".

Alhora, els germans Gómez Gómez, accionistes de Mercadona, entren al lloc 64 amb una fortuna de 650 milions d'euros; la família Fradera Lloret, exaccionistes d'Uniland, al lloc 69 amb 600 milions d'euros; i el propietari del Grup Tous, Salvador Tous, a la posició 76 amb 500 milions d'euros.

Altres noves incorporacions a la classificació són les de l'accionista de Guascor Joseba Grajales Jiménez (lloc 84); els accionistes de Nutrexpa Javier i José María Ventura (lloc 85); la família propietària del Grup Vall (lloc 92), i la família Domínguez, propietaris de Textil Lonia, (lloc 97).

A més, tornen a la llista Luis Arregui, president d'Ence, i Manuel Edelmiro Añón, president de Hierros Añón.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés