Publicat 20/4/2019 18:34:33 +02:00CET

Álvarez de Toledo respon Ximo Puig després d'anomenarla "fatxa": "No pot ser més toxo"

EUROPA PRESS

MADRID, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

La candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha respost al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que "no es pot ser més toxo", després que aquest, en un míting del PSOE a Alacant, es referís a ella dient que "no pot ser més fatxa".

Així s'ha mostrat Álvarez de Toledo a través d'un missatge publicat en el seu perfil oficial de Twitter, en el qual fa referncia a les paraules de Puig: "La Cayetana... no pot ser més fatxa", al que la candidata del PP ha dit: "I el Ximo... no pot ser més toxo".

Segons recull el diccionari de la Real Acadmia Galega, el terme 'toxo' fa referncia a una persona "aspra en el tracte amb els altres", la qual cosa en la seva expressió colloquial podria traduir-se com a 'esquerp', en relacionar-se amb el terme castell 'tojo', que és una planta amb puntes espinoses.

En concret, Puig va manifestar en el míting: "Com es pot dir que mai pactaran amb el PSOE i pactaran amb l'extrema dreta, és una anomalia histrica, a cap país d'Europa poden entendre-ho".

En aquest punt, va afegir que "cada dia que parlen és terrible", referint-se, sense esmentar-lo, al número dos del PP per Madrid, Adolfo Suárez Illana, i després a Álvarez de Toledo. "La Cayetana, qu puc dir, és que no es pot ser més fatxa, ja no es pot, volen blanquejar l'imblanquejable, i no", ha reblat.