Álvarez de Toledo (PP) veu risc que l'independentisme adopti "la deriva de la violència explícita"

Publicat 25/9/2019 19:32:26CET
La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, en una de les llotges de l'hemicicle del Parlament de Catalunya durant el debat de política general.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha alertat aquest dimecres que hi ha el risc que l'independentisme "es decanti per la deriva de la violència explícita".

En declaracions als mitjans del Parlament, on ha assistit com a públic al Debat de Polític General, ha sostingut que és el president de la Generalitat, Quim Torra, "el que vincula l'independentisme amb el terrorisme i no pas l'Estat en presentar-se com a portaveu i advocat" dels membres dels CDR detinguts per presumpte terrorisme i rebel·lió.

"La independència mai es va a produir. Però sí que ens estem jugant una cosa molt important: la pau civil a Catalunya", per la qual cosa ha demanat a Cs i al PSC unir-se en una moció de censura contra Torra.

En aquest sentit, ha demanat "un esforç de generositat, altura i grandesa" a aquests partits perquè, segons élla, és la millor manera de defensar l'Estat constitucional i la democràcia a Catalunya.

En ser preguntada per si tornarà a ser candidata del PP per Barcelona a les eleccions al Congrés, Álvarez de Toledo ha dit que és el seu "desig i voluntat", però que dependrà de la decisió del partit, i també ha recordat que manté la seva oferta a la portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, per presentar una candidatura conjunta.